Anasayfa Haber Microsoft Açıkladı: USB Sürücüleri Güvenli Kaldırmanıza Gerek Yok

Microsoft Açıkladı: USB Sürücüleri Güvenli Kaldırmanıza Gerek Yok

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, bilgisayarınıza bağlı USB sürücüleri güvenli kaldırmanızın artık bir önemi yok.

Teknoloji dünyasının en büyük kurallarından biri olan ve her düzenli PC kullanıcısının dikkat ettiği, “USB sürücüsünü güvenle kaldırmak” artık hiç önemli bir kural değil.

Microsoft, Windows 10 1809 sürümü ile birlikte “Hızlı Kaldırma” seçeneğini artık varsayılan olarak açtığını belirtti. Böylece USB’lerinizi veya Thunderbolt bağlantılarınızı “Güvenle kaldır” özelliğini kullanmadan -yine güven içinde- çıkarmanız mümkün oluyor.

 

“Quick Removal” artık Windows’ta varsayılan seçenek haline geliyor lakin bu özelliği kullanmak istemiyorsanız da, kolaylıkla Disk Yönetimi menüsünden ilgili cihazın özelliklerine gelerek, İlkeler başlığı altından değiştirebiliyorsunuz.

Microsoft’un önemle hatırlattığı bir başka durumsa, elbette Quick Removal’ın olası zararlarıyla ilgili. Eğer veri aktarımı ve ilgili harici diskin kullanımı sırasında bağlantı kesilirse, veri kaybı yaşanabiliyor. Bu yüzden kullanıcıların özelliği kullanırken dikkatli olması tavsiye ediliyor.

Microsoft tarafından yayımlanan ilgili makaleyi bu bağlantı üzerinden inceleyebilirsiniz.