Anasayfa Haber WhatsApp Çok Yakında iPad’e Geliyor

WhatsApp Çok Yakında iPad’e Geliyor

WhatsApp iPad

Kullanıcıların uzun zamandır gelmesini beklediği WhatsApp iPad uygulaması sonunda gerçek oluyor.

iOS için WhatsApp 2.19.40 sürümü hata düzeltmeleri ve genel iyileştirmeler ile App Store’da yerini aldı. Uygulamayı kullanarak kişileri eklemek artık çok daha kolayken, bir telefon numarası girip kaydetmeden önce kişinin WhatsApp’ta olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Bunun için Yeni Sohbet > Yeni Kişi seçeneğine dokunmak yeterli.

Sonunda WhatsApp Business iPhone’lara Geliyor

Esas sevindiren geliştirme ise WhatsApp‘ın iPad desteği üzerinde çalışılıyor olması. Yine de şu an için uygulamayı App Store’da görmenizin mümkün olmadığını belirtelim.

WhatsApp iPadDesteğin TestFlight’taki sonraki beta güncellemelerinde sunulmaya başlanabileceği düşünülüyor. Daha önce yarı uyumlu bir iPad uygulaması WhatsApp Web üzerinden destek sunuyordu ama, bu sayede platformun resmi uygulaması ile kullanıcılar rahat edecek. Uygulama ile kullanıcıların hem iPhone hem de iPad ile aynı telefon numarasını kullanmasına izin vermesi ihtimali de oldukça yüksek.

WhatsApp iPadiPhone uygulaması ile tamamen aynı özellikleri sunduğu belirtilen uygulamada tabii ki iPad kullanıcı arayüzü uyumluluğu sağlanıyor. Örneğin, sohbet ekranı yeniden tasarlanmış ve ekran bölmeye izin veriyor. Ayrıca, yatay kullanım desteği de önemli bir artı olarak karşımıza çıkıyor. Arayüzün Facebook Messenger ile oldukça benzer olması da gözlerden kaçmıyor. Görüntülü arama ve Touch ID/Face ID desteği de unutulmamış. Öte yandan, Kamera sekmesi şu an için iPad uygulamasında yer almıyor. Bu özelliğin de sonraki güncellemeler ile geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

Bakalım, uygulama tüm kullanıcılara ne zaman sunulacak?