Anasayfa Haber Android Telefonunuz Fiziksel Güvenlik Anahtarı Olacak

Android Telefonunuz Fiziksel Güvenlik Anahtarı Olacak

Fiziksel Güvenlik Anahtarı

Android akıllı telefonunuzu Google servislerine erişim için fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanabileceksiniz.

Google, Android 7.0 ve üzeri yüklü akıllı telefonların bundan böyle iki aşamalı doğrulama için fiziksel güvenlik anahtarı olarak kullanılabileceğini duyurdu. Bu sayede şimdiye kadar sağlanan dongle gibi iki aşamalı doğrulama yöntemlerine göre, Google uygulamalarına erişimin çok daha güvenli hale geleceğinin altı çiziliyor.

Gmail E-Posta Zamanlama Özelliği Sunmaya Başladı

Android telefonunuzu fiziksel güvenlik anahtarınız olarak kullanmak için tek yapmanız gereken, telefonunuzu Bluetooth üzerinden Chrome OS, macOS veya Windows 10 cihazınızda Chrome internet tarayıcısına bağlamak ve girişinizi myaccount.google.com/security adresinden akıllı telefonunuzu seçerek doğrulamak. Böylece Gmail, G Suite, Google Cloud ve diğer Google hesap servislerine giriş yapabiliyorsunuz.

Şimdilik bu hizmet Google ile sınırlı kalsa da, daha sonra diğer web sitelerinin bu desteği sunabileceği ifade ediliyor. Ayrıca kullanılan güvenlik yönteminin FIDO ve WebAuthn doğrulama standartlarını uyguladığını belirtelim.

Yeni güvenlik protokolünü uygulayarak, birisi şifrenizi ele geçirdiğinde, hesabınıza yapılabilecek izinsiz girişler önünde engel koymuş oluyorsunuz. Özellikle olta saldırılarının ve sızıntıların şifre güvenliği için nasıl bir risk oluşturduğunu tekrar hatırlamak isteriz.