Anasayfa Tavsiyeler Sistem Tavsiyeleri Ryzen 2600X ve GTX 1660Ti Sistem Toplama Rehberi

Ryzen 2600X ve GTX 1660Ti Sistem Toplama Rehberi

Ryzen 5 2600X işlemci ve GeForce GTX 1660Ti ile yeni bir sistem topladık. ASUS TUF anakart ve Dual ekran kartı yanında Corsair’ın RGB kasasıyla bu oyuncu bilgisayarının performansını da ölçüp sizlerle paylaştık…

Yeni sistem toplama rehberimizde özellikle fiyat, performans ve kaliteli bileşenlerin bir dengesini gözetirken, bütçemizi KDV dahil 1100 USD altında tutmayı hedefledik. Bunu yaparken 500 GB SSD, iyi bir soğutma ve kaliteli kasadan da feragat etmedik.

Sistemi hazır toplanmış olarak Vatan Bilgisayar’dan satın alabilir, bağlantıda güncel fiyatını görebilirsiniz: AMD R5 2600X-ASUS DUAL GTX1660TI-ASUS TUF B450-CORSAIR 16GB RAM-WD 500GB SSD

  • AMD Ryzen 5 2600X Socket AM4 4.2GHz 19MB Önbellek 95W İşlemci
  • ASUS GeForce GTX1660Ti DUAL OC GDDR6 6GB 192Bit Nvidia Ekran Kartı
  • ASUS TUF B450-PLUS GAMING AMD B450 Soket AM4 Ryzen DDR4 3200(O.C.) MHz Anakart
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit Ram
  • CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA RGB FANLI MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI
  • CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
  • WD 500GB Blue SATA 3.0 (560MB Okuma / 530MB Yazma) 3D-NAND SSD Disk

Sistem Toplamadaki Parçalar ve Tecrübemiz

AMD Ryzen 2600X ile, ASUS da TUF B450-Plus Gaming ile çok iyi bir denge sağlıyor. Özellikle bu anakartın güncel BIOS’undan memnunuz. Beraberinde işlemci performansını yüksek tutmak için çift kanal 3000 MHz RAM ve doğal olarak yüksek FPS için ASUS GeForce GTX 1660Ti Dual OC ekran kartını kullandık.

RTX 2060’ın aksine Ray Tracing’de yüksek performans için ek bileşenler barındırmayan 1660Ti, daha hesaplı bir kart. Buna karşılık özellikle DirectX sürümü eski oyunlarda da, yeni oyunlarda da son derece iyi FPS değerleri sunabiliyor. Sistemin toplanmasının ardından testlerde gördük ki son derece istikrarlı çalışıyor.

Kullandığımız Corsair kasanın RGB ışıkları ve tasarımı gayet güzel. Ancak çok ucuz kasaların aksine malzeme kalitesi daha iyi ve soğutması da çok daha etkin. Önde üç, arkada bir fan ile gayet verimli oldu.

Oyun testleri de bize özellikle işlemci sıcaklıklarının özel bir sıvı soğutma olmadan da ne kadar istikrarlı olabileceğini gösterdi. Ekran kartı fanlarını otomatikte bıraktığımızda genellikle testler boyunca yarı devirde, gürültüsüz çalışmalarına karşın kartımız gayet iyi soğutuldu. Daha zorlu koşullarda fanlar zaten otomatik olarak devir yükselttiği için pek bir şey yapmanıza gerek yok.

Sistemin eksileri neler derseniz, maliyeti daha fazla artırmamak için ASUS’un daha üst model ve bir fan bağlantısı daha olan bir anakartını seçmedik. Sonuç olarak arka tahliye fanını DC olarak PSU’ya bağladık. Bu yüzden sistemde bir fanın RPM ayarı yok. Bunu da çoklayıcı ile aşabilirsiniz ancak sistem zaten sessiz olduğu için pek gerekli değil.

Bunun haricinde daha çok depolama için bütçeyi artırarak HDD ekleyebilir ya da M.2 SSD takabilirsiniz. Ancak bunun ötesindeki değişiklikler bir yerlerden feragat etmeyi ya da bütçeyi artırmayı gerektiriyor. Farklı fiyat seviyelerinde tavsiyelerimizi de Technopat Sistem Tavsiyeleri’nde bulabilirsiniz.

Kronolojik sırada sistem toplama rehberlerimiz:

24 Yorumlar

  1. Gerçekten güzel yazın değerlendirilebilir fakat vatandan olunca stoğu kalmıyor ve stoğa getirmiyorlar o yüzden sıkıntı oluyor buna bi çare yok mu acaba

  2. Ramlerim 1600 mhz ama 1333 de çalışıyormuş yukselteyim dedim pc hepten çöktü:)an error diyor açılırken işlemci ve ram lerimi sizin topladığınız pc dekilerden yapacağım ekran kartım gtx 960 gaming 4g yeterlimi sizce en fazla pubg oynuyorum

  3. Merhaba.
    Yakın zamanda bende benzer sistem topladım. Dark N10 advanced kasam var ve
    içindeki 5 adet fanıda kasanın fan kontrolcüsüne bağladım. Kasadaki 5 fanı hem kontrolcüye hemde anakart kontrolcüsüne bağlayabilirmiyim ?
    Tavsiyeniz ve önerileriniz nelerdir ?
    Teşekkürler.

  4. Merhabalar öncelikle böyle bir video yaptığınız için teşekkürler. Ben bütçem doğrultusun da aynı sistemi sadece ekran kartı farkıyla ”MSI GeForce GTX 1650 GAMING X 4G 4GB GDDR5 128 Bit DX12 NVidia” kullanarak toplarsam ne gibi sorunlar yaşarım yada yaşarmıyım ? Dar boğaz gibi bir sorun yaşanır mı ? Cevaplarsanız sevinirim :)

  5. Kolay gelsin, (Recep Bey severek izliyoruz sizi :) )
    Samsung (C27HG70) Monitör aldım ve freesync 2 (HDR) destekliyor. Bu monitörü sizin tanıtım videonuzu izleyerek aldım. Bunun için PC toplayacağım. Ekran kartı olarak GeForce GTX1660Ti DUAL OC GDDR6 6GB 192Bit Nvidia Ekran Kartını düşünmüştüm bunun eş değeri AMD ekran kartı nedir, ne almalıyım? Sadece freesync 2 ve adaptif senkranizasyon özelliğini kullanmak için bunu soruyorum. Yoksa Nvidia ekran kartı da uyumu sağlar mı? Bu PC toplama rehberinize göre almayı düşünüyorum. Çok anlayan biri değilim sadece araştırıyorum.

    i5 değil de i7 işlemci önerebilir misiniz bir de… Video render için yeterli midir yoksa bu i5?
    Hem oyun hem render için düşünüyorum.
    Teşekkür ederim Konya’dan selamlar…

  6. Recep Bey Merhabalar,

    Aşağıdaki sistemi farklı sitelerden 5700 liraya toplamayı düşünüyorum. Düşüncenizi alabilir miyim? Ağırlıklı olarak oyun için kullanacağım fakat ara ara mühendislik uygulamaları (Catia, MATLAB, ANSYS Fluent, ANSYS Maxwell) gibi programlar içinde kullanacağım.

    1. Anakart: ASUS TUF Z390-PLUS GAMING Intel Z390 Soket 1151 DDR4 4133MHz(OC) USB3.1 Anakart
    2. İşlemci: Intel Core i5-9400F 2.9GHz 9MB Önbellek 9.Nesil 1151p İşlemci
    3. Ekran Kartı: ASUS GeForce GTX1660Ti DUAL OC GDDR6 6GB 192Bit Nvidia Ekran Kartı
    4. Ram: Corsair 16(2×8) GB 3000MHz DDR4 CMK16GX4M2D3000C16 Bellek
    5. Kasa: CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-DELTA RGB FANLI MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI
    6. Güç Kaynağı: CORSAIR VS SERİSİ (2018 VERSİYON) 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
    7. SSD: Elimde mevcut satın almayacağım.

  7. Recep Bey Merhababalar.

    Ben bu sistemin bire bir aynısını toplamayı düşünüyorum.
    Fakat günümüz oyunları ile henüz çok aram yok.
    Çok eski bir oyun olan Knight Online oynamaktayım.
    Yaptığım araştırmalara göre AMD işlenciler tekli performans modunda Intel’e göre epey geride kalıyorlar.
    Haliyle Knight tekli çekirdek kullanan bir oyun.
    Merak ettiğim konuya gelecek olursak..
    Knight oyuncuları her zaman en düşük grafik ayarlarında oynarlar kalabalıkta veya vs’lerde fps kaybı yaşamamak için.
    Bu sebeple AMD işlemcinin bu oyun üzerindeki etkisi nasıl olacaktır.
    5700 liraya sistem toplayıp oyundan performans almama durumum söz konusumu ?
    Çünkü bütün forum konularında AMD’nin knight online’da performans vermediğini ve herkesin bu durumdan müzdarip olduğunu görüyorum.
    Tekli çekirdek performans modu var mıdır sadece knight oynarken kullanmak için ?
    Max 120 fps destekleyen bir oyun knight. Bunu sağlayabilir mi yırtılmalar takılmalar olmadan oyunu oynatabilir mi ?

    NOT : 144 hz monitör alacağım bu sistemin yanında Knight için yardımcı olacak mıdır ?

    • Hocam bilgisayara yaka kartı taksan bile Knight Online’ı max FPS’de oynatır. Canavar gibi bilgisayar bu, Knight Online flash oyun kalır bu sisteme.

  8. Merhaba ben ryzen 5 2600x, tuf b450 pro, corsair spec delta, rx590 ile benzer bir sistem kurdum ama daha windowsu kurmadım işlemci sıcaklığı biosta 54-62C gösteriyor bu normal midir düzeltilebilir mi sizin videonuzda da ilk başta biosta 40C derece iken sonraki biosta 52C yardımcı olursanız çok sevinirim

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version