Anasayfa Haber Apple, Notre Dame Katedrali’ne Destek Verecek

Apple, Notre Dame Katedrali’ne Destek Verecek

Apple Notre Dame Katedrali

Apple, Notre Dame Katedrali’nin yeniden inşası için destek sözü verdi.

Yapımına 1163 yılında başlanılan ve 850 yıllık tarihi olan, Gotik mimarinin en önemli eserlerinden Notre Dame Katedrali, 15 Nisan Pazartesi günü başlayan 8,5 saat süren yangın sonucunda büyük zarar görmüştü. Dünya Kültür Mirası listesinde de yer alan Paris’teki katedralin yeniden inşa edilmesi için tüm dünyadan destek gelmeye devam ediyor. Apple da Notre Dame Katedrali için destek verenler arasında.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, Notre Dame’ın yeniden inşasına katkı sağlayacaklarının sözünü verdi. Cook, umudun sembolü olduğunu belirttiği katedralin yeniden inşa edilerek değerli mirasının gelecek nesillere aktarılmasına yardımcı olacaklarını ifade etti. Apple tarafından ne kadarlık bir bağış yapılacağı konusu ise belirsiz.

Birçok kişi ve kurum 12. yüzyıl yapısı için hem maddi hem de manevi destekte bulundu. Bu isimler arasında Kraliçe II. Elizabeth, Papa Francis, ABD Başkanı Donald Trump gibi isimler yer alıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise katedralin yeniden inşasının sözünü veriyor. Şimdiye kadar destek için 600 milyon dolardan fazla bağış toplanmış durumda. Bu arada restorasyon sürecinin açıklamalara göre en az 5 yıl sürebileceğini de not olarak düşelim.