Anasayfa Haber Office 365 İçin Güvenlik Politikası Danışmanı Servisi

Office 365 İçin Güvenlik Politikası Danışmanı Servisi

Office 365 ProPlus için Güvenlik Politikası Danışmanı adlı yeni bir servis devreye sokuldu.

Microsoft tarafından geçtiğimiz ay Office 365 ProPlus için bazı geliştirmeler sunulmuştu. Bunların arasında Windows için 64-bit kurulumların varsayılan hale gelmesi, yükseltme aracı ve kuruluşlar için Teams uygulamasının varsayılan olarak pakete dahil edilmesi bulunuyordu.

Şimdi ise şirket Office 365 ProPlus için Güvenlik Politikası Danışmanı (Security Policy Advisor) adlı, kullanıcıların güvenlik politikalarını daha etkili yönetmesini sağlayacak yeni bir servisi duyurdu. Servis ile tüm cihazlar için politika yönetimi kolaylaştırılıyor. Yeni sunulan Office bulut politika servisi ile bağlantılı olarak, Azure Active Directory grupları üzerinden politikaların atanması ve kullanıcılar giriş yaptığında bunları otomatik olarak gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Ekstra gereksinimler olmadan, yönetilen ve yönetilmeyen cihazlar da bu servis kapsamına alınıyor. Ayrıca kuruluşlara özgü bilgilerden de tam olarak faydalanılacak. Kuruluştaki bireylerin Office kullanma biçimleri analiz edilecek ve bundan sonra servis tarafından özel politikalar önerilebilecek.

Servis, modern iş yerlerinde politika yapmanın dinamik doğasına da hitap ediyor. Politikaların çalışanlar üzerindeki etkisi yöneticiler için izlenip vurgulanarak daha sonra önerilen değişikliklerin uygulanıp uygulanmayacağın karar verilecek.

Şu an için sadece İngilizce olarak sunulan servisin önümüzdeki haftalarda daha da yaygınlaşacağı ifade ediliyor.

Güvenlik Politikası Danışmanı

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version