Anasayfa Haber Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB Sürücüye İzin Vermiyor

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB Sürücüye İzin Vermiyor

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB

Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB disk sürücü ve SD kart takılı sistemlerde yüklenemiyor.

1903 sürüm numaralı Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi tüm kullanıcılar için gelecek ay sunulacak. Şu an için güncelleme sadece Microsoft Geliştirici Ağı (MSDN) kullanıcılarının test etmesi için sunuldu. Öte yandan, Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi USB sürücü ve SD kart takılı sistemlerde ilginç bir hata mesajı göstermesiyle dikkat çekti.

Buna karşı Microsoft ise yeni bir destek dokümanı yayınladı. Buna göre, Windows 10 Nisan 2018 Güncellemesi (Sürüm 1803) veya Ekim 2018 Güncellemesi (Sürüm 1809) yüklü sistemlerde harici USB aygıtı veya SD kart takılıysa yükseltmenin bloke edileceği belirtiliyor.

Microsoft bunun sebebini USB aygıtı veya SD kart takılı makinelerde meydana gelebilecek uygun olmayan sürücü atamasına bağlıyor. Windows, PC’ye bağlanan her harici cihaza bir harf atıyor. Yazılım kurulumu sonrasında bazı harici cihazlardaki harf ataması değişebiliyor. Hatta aynı durum dahili sabit sürücülerde de yaşanabiliyor ve çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Kısacası Microsoft, bunun yaşanmaması için bir önlem almış.

Güncellemeyi yapabilmek için bilgisayardaki tüm harici depolama aygıtlarının çıkartılması ve bilgisayarın yeniden başlatılması yeterli oluyor. Tüm kullanıcılar için sunulacak sürümde ise bu blokenin ortadan kaldırılması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Windows 10 1903 Güncellemesi İle Gelen Yenilikler