Anasayfa Haber PlayStation 5 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

PlayStation 5 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

PlayStation 5 ve yeni Xbox

Sony’nin 9. nesil oyun konsolu PlayStation 5’in çıkış tarihi henüz belli değil.

PlayStation 4 artık ömrünün sonuna yaklaşırken, yeni nesil oyun konsolları için geri sayıma geçtik. Neredeyse 100 milyona varan satış başarısının ardından, herkes PS5’ten çok daha fazlasını bekliyor. Beklenti bu yönde olunca, nasıl bir cihazla karşılaşacağımız ve bu konsun çıkış tarihi en büyük merak konusu oluyor.

Bazı analistler çıkış aralığı olarak 2019 son çeyreğini gösterse de, Sony’nin böyle bir tercihte bulunması oldukça düşük bir ihtimal. Wall Street Journal’den gazeteci Takashi Mochizuki’ye göre, PS5 için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Sony’nin resmi verilerini paylaşan Mochizuki, PlayStation bölümünün 2019’un son finansal çeyreğinde herhangi bir konsol planı olmadığını ortaya çıkardı. Yani önümüzdeki 12 ay içinde PS5’in piyasaya çıkma ihtimali bulunmuyor.

Konu ile ilgili tahminlerini paylaşan gazeteci, PS5 için en iyimser ve doğrucu tahminin 2020 ortaları olduğunu ifade etti. Yine de Sony’nin genellikle oyun konsollarını yılın son çeyreğinde piyasaya sürdüğünü düşündüğümüzde, PS5’in 2020 ortası veya sonlarında satışa çıkacağını söyleyebiliriz.