Anasayfa Haber Snapdragon 865 İki Farklı Sürüm İle Gelebilir

Snapdragon 865 İki Farklı Sürüm İle Gelebilir

Snapdragon 865 5G

Qualcomm Snapdragon 865 hem 5G hem de 4G sürümleri ile piyasaya sürülebilir.

Günümüz üst seviye akıllı telefonlarının birçoğuna Qualcomm Snapdragon 855 mobil platformu güç verirken, önümüzdeki yıl Snapdragon 865 bağlantı özellikleriyle gündemde olacak. İddialara göre, Snapdragon 865 mobil işlemci, 5G ve 4G sürümleri ile telefon üreticilerine sunulacak.

Bütünleşik 5G sunmayan işlemci ile üreticilere daha fazla esneklik sağlanacağı belirtiliyor. Şimdiye kadar, 865 işlemcisi ile bütünleşik olacak bir 5G modemden dolayı, cihazlardaki tüm donanımın da sonraki nesil hızlarla uyum içinde olması gerektiğine işaret edilmişti. Ayrıca, 5G olmayan bölgelerde bütünleşik 5G olan bir işlemci kullanılması doğal olarak fiyatlara da yansıyacaktır.

Örnek olarak, Samsung Galaxy S10 dai 5G bağlantı hızı bir seçenek olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu yüzden Galaxy S10 5G bir emsal oluşturuyor. 5G desteği için altyapıların birçok bölgede henüz yolun başında olduğu da bir gerçek. Bunun farkında olan Qualcomm, 5G modem konusunda gerekli esnekliği sunarak, hem üretici hem tüketici tarafından memnuniyetle karşılanacak bir hamle yapmış olacak.

Öte yandan, bütünleşik 5G modemli Snapdragon 865 modelinin üreticilere diğer bileşenler için daha fazla alan sunabileceğinin de altını çizelim. Bu sayede telefonlara daha büyük bir batarya yerleştirebilme şansı elde edilebilir.