Anasayfa Haber Türk Milli Klavye Takımı Dünya Şampiyonu Oldu

Türk Milli Klavye Takımı Dünya Şampiyonu Oldu

Bordo Klavyeliler
Bordo Klavyeliler

Türk Milli Klavye Takımı, Dünya İnternet Klavye Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imza attı.

Türk Milli Klavye Takımı, Dünya İnternet Klavye Şampiyonası’nda 1243 rakibini geride bırakarak dünya şampiyonluğunu kazandı.

Bu şampiyonluk akıllara bir dönemin ünlü meme’lerinden biri olan “bordo klavyeli” akımını da getirdi. Özellikle 2010 – 2015 yılları arasında, ülkemizde sosyal medya kullanımının ciddi oranda artmasıyla bu meme, kısa zamanda popüler olmuştu.

Anadil ve çok dilli (17 dil) ayrımıyla iki yarış türünde ve 4 yaş kategorisi ile yapılan 8 yarıştaki en iyi üçer yarışmacıya verilen 24 madalyanın 12’sini Türk yarışmacılar aldı.

Milli Takım şampiyona sırasında elde ettiği 4 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 4 üçüncülük ile genel takım sıralamasında 1243 yarışmacının arasından sıyrılarak liderlik koltuğuna oturdu.

Geriye kalan 12 madalya ise İtalya, Japonya, Çekya ve Arjantin‘in yarışmacıları arasında paylaşıldı. Türk Milli Takımı aynı zamanda, elde ettiği bu şampiyonluk ile finale de kalmayı başardı.

Son olarak Milli Takım 13-20 Temmuz tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası‘nda ülkemizi temsil edecek.

İlginizi Çekebilir: Windows 10 Kullanan Cihaz Sayısı 825 Milyon Oldu