Anasayfa Haber Intel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güvenlik Güncellemesi Aldı

Intel İşlemciler MDS Açıkları İçin Güvenlik Güncellemesi Aldı

Intel İşlemciler MDS Açıkları

Intel işlemciler RIDL, ZombieLoad ve Fallout gibi MDS saldırılarına karşı güvenlik güncellemesi aldı.

Güvenlik araştırmacıları tarafından Intel işlemcilerde bir dizi güvenlik açığı tespit edildi. RIDL, ZombieLoad ve Fallout adlarına sahip bu açıklar Mikromimari Veri Örnekleme (MDS) saldırıları olarak sınıflandırılıyor. Olası saldırıların 2018 başındaki Meltdown ve Spectre ile olan benzerlikleri ise güvenlik anlamında sorun yaratıyor. Kötü niyetli kişiler bu açıkları kullanarak hassas verilerinize erişim sağlayabiliyor.

Bu güvenlik açıklarının en az 2008 tarihli işlemcilere kadar dayandığını ve mevcut 9. nesil Intel işlemcileri bile etkilediğini de ayrıca belirtelim. Tüm bu açıkların 1 yıldan uzun süredir bilindiği ve Intel’in işletim sistemi ile uygulama şirketleri ile güvenlik güncellemesi üzerine çalıştığı da detaylar arasında.

Son olarak Intel, bu güvenlik açıklarını kapatmak üzere işlemci mikrokod güncellemeleri yayınladı. Güvenlik güncellemeleri, anakart UEFI firmware güncellemeleri olarak sunulduğu gibi bazıları Windows Update üzerinden de dağıtılıyor. Böylece 2. nesil Core “Sandy Bridge” mimarisine kadar tüm Core ve Xeon işlemciler bir kez daha koruma altına alınıyor. Henüz 8. Nesil Coffee Lake öncesi işlemciniz için güncelleme almadıysanız, Intel işlemcinizin HyperThreading özelliğini kapatmanızı öneriyor.

İlginizi çekebilir: Intel 10 nm Ice Lake İşlemciler İçin Tarih Verildi