Anasayfa Haber iOS 13 Güncellemesi Almayacak Cihazlar Hangileri?

iOS 13 Güncellemesi Almayacak Cihazlar Hangileri?

iOS 13 Güncellemesi Almayacak Cihazlar

WWDC 2019 öncesinde iOS 13 güncellemesi almayacak cihazlar netleşmeye başladı.

iOS 12 sonrasında köklü değişiklikler ile gelmesi beklenilen iOS 13 hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Apple geliştirici konferansı WWDC 2019 ile duyurulmadan önce iOS 13 güncellemesi almayacak cihazlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamış durumda.

Geçtiğimiz yıl Apple eski cihazları için de performans sunmaya odaklanmışken, iOS 11 destekleyen tüm cihazlar iOS 12 de almıştı. Bu yıl ise işler değişeceğe benziyor. iPhone Soft’un haberine göre; iPhone 5S, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Mini 2 ve iPad Air güncelleme alamayacak. Kısacası; iPhone 6S ve üstü, iPad Air 2 ve üstü, iPad 5 ve üstü ile iPad Mini 3 ve üstü cihazlar iOS 13’e kavuşacak.

iPhone 5S’te A7, iPhone 6 serisinde A8 ve iPhone SE’de A9 çiplerinin; iPad Air ve iPad Mini 2’de ise A7 çipinin yer aldığını da not olarak düşelim. A7 için artık destek sunulmaması normal karşılanırken, bu çip iPad Mini 3’te de yer alıyor. Hatta bu tablet, Touch ID dışında selefinin neredeyse aynısıydı. A8 ise iPad Mini 4’te ve A9 ise iPad 5’te yer alıyor. Bu anlamda, güncellemenin sunulmasında Apple A serisi çipsetlerin çok da etken olmadığını söyleyebiliriz.

Esas net tablonun ise Haziran ayında gerçekleştirilecek olan WWDC 2019 ile ortaya çıkacağını bir kez daha hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: Apple Analistine göre iPhone’ların Batarya Kapasitesi yüzde 20 artacak