Anasayfa Haber Huawei Kendi İşletim Sistemi İçin Çalışmalarını Hızlandırdı

Huawei Kendi İşletim Sistemi İçin Çalışmalarını Hızlandırdı

Huawei kendi isletim sistemini geliştiriyor

Google’ın almış olduğu yazılım ambargosu kararı sonrasında Huawei kendi işletim sistemi için çalışmalarını hızlandırdı.

Son zamanlarda akıllı telefon pazarından elde ettiği başarı ile ön plana çıkmayı başaran Huawei telefonlar, bildiğiniz üzere bir süre önce ABD pazarında kara listeye alınmış ve satışı yasaklanmıştı. Bu gelişmenin hemen ardından ise, Android işletim sisteminin geliştiricisi Google, Huawei ile olan iş birlikteliğini ikinci bir emre kadar askıya aldığını duyurdu.

İlginizi Çekebilir: Huawei Telefonlar Android Güncellemesi Alacak mı?

Huawei Kendi İşletim Sistemi İçin Düğmeye Bastı

Daha önceden de paylaşılan raporlar ile beraber, Huawei’nin Google ve Microsoft’un olası bir yazılım ambargosuna karşı kendi işletim sistemini geliştireceği kulislerde konuşuluyordu. Bugün ise yazılım ambargosu ile baş başa kalan Çinli firma, Android ve Windows’a karşı kendi işletim sistemini piyasaya sürmek için düğmeye bastı.

Huawei kendi isletim sistemini geliştiriyorBu konu hakkında daha önceden Almanya merkezli Die Welt‘e bir takım açıklamalarda bulunan şirketin CEO’su Richard Yu, ABD’nin olası bir yazılım ambargosuna karşı;

”Kendi işletim sistemimizi geliştirdik. Android ve Windows işletim sistemlerini kullanamayacağımız taktirde, hazırlıklıyız. Bu bizim B planımız. Ama elbette Google ve Microsoft ekosistemleriyle çalışmayı tercih ediyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Buradan da anlayacağınız üzer Huawei’nin yazılım ambargosu sonrasında kullanıcılarını mağdur etmeyeceğini görüyoruz. Ancak, Huawei’nin yeniden bir işletim sistemi geliştirmesi için uygulama geliştiricileriyle de ortaklaşa çalışmalar yürütmesi gerekiyor. Bunun da oldukça zahmetli ve zor bir süreç olduğunu belirtmekte yarar var.

İlk Resmi Açıklama Geldi

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çinli firmadan beklenen resmi açıklama geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Satılan ve halen küresel olarak stokta bulunan tüm Huawei ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünlerine güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler sunmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir : Huawei Türkiye Basın Açıklaması Yaptı