Anasayfa Haber Chromium Tabanlı Edge Mac İçin Geldi

Chromium Tabanlı Edge Mac İçin Geldi

Chromium Tabanlı Edge Mac

Artık Chromium tabanlı Edge Mac sistemlerde de test edilebilecek.

Microsoft tarafından geçtiğimiz ay Windows 10 için Chromium tabanlı Edge internet tarayıcısının ön izleme sürümü yayınlanmıştı. Şimdi ise Chromium tabanlı Edge Mac sistemler için test sürümü olarak sunulmuş durumda. Ayrıca macOS Canary sürümü için ufak değişiklikler yapılacağının sözü veriliyor.

İlginizi çekebilir: Chromium Tabanlı Edge Yenilikleri İddialı

Mac kullanıcılarının tanıdık bulacağı yazı tipleri, menüler ve klavye kısayolları için modifikasyonlar içeren macOS ön izlemesi ile aynı zamanda web sitesi kısayolları için kontroller ve Touch Bar üzerinden sekme geçişi gibi detaylar sunuyor. Mac trackpad hareketleri için de destek sunuluyor. Microsoft gelecek sürümlerde geri bildirimlere önem vereceklerinin altını çiziyor.

Yine Chromium açık kaynak kullanan Google Chrome’dan anahtar tasarım özelliklerini ödünç alan macOS için Edge günümüz web standartlarına daha fazla uyum sağlıyor. Ortalama kullanıcılar için geliştirilmiş deneyim sağlanırken, Microsoft geliştiricilerin de desteğini bekliyor.

macOS Canary sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Ayrıca, ileriki dönemde Windows 7 ve Windows 8 ön izlemelerinin de sunulacağını not olarak düşelim.