Anasayfa Etkinlik Computex ARM Cortex-A77 ve Mali-G77 GPU Neler Sunuyor?

ARM Cortex-A77 ve Mali-G77 GPU Neler Sunuyor?

Akıllı telefonlar ve mobil platformlar için işlemci ve ekran kartı çipleri üreten ARM, yeni nesil Cortex-A77 ve Mali-G77 modellerini tanıttı.

ARM, 2020 yılında piyasaya sürülecek amiral gemilerinde yer alacak olan Cortex-A77 ve Mali G77 GPU‘yu Computex 2019 fuarında tanıttı. Belirtilenlere göre, ARM’nin yeni nesil çipleri yapay zeka ve makine öğrenimi konusunda ciddi bir ilerleme söz konusu.

İlginizi Çekebilir: ASUS, Ryzen 3000 Serisi ile Uyumlu Yeni Anakartlarını Tanıttı

Bunun yanı sıra, enerji tüketimi konusunda da bir önceki nesle kıyasla daha az enerji harcayan yeni nesil çipler, 2020’de amiral gemilerine üstün bir performans vadediyor. Peki, Cortex-A77 ve Mali-G77 özellikleri ile neler sunuyor?

Cortex-A77 Özellikleri Neler Sunuyor?

Hemen yukarıda yer alan tablodan da görebileceğiniz üzere, yeni nesil A77 çipinin bir önceki nesil Cortex-A76‘ya kıyasla yüzde 20 oranında daha güçlü olduğunu görmekteyiz.

Bunun yanı sıra, paylaşılan veriler ışığında yeni nesil çipin makine öğrenimi konusunda da ciddi bir performans artışı sergilediğini belirtelim. 2020 yılında piyasaya sunulacak olan amiral gemilerinin kalbinde yer alacak olan A77, aynı zamanda yüksek bir enerji tasarrufu da vadediyor. Bu da uzun bir pil ömrü anlamına geliyor.

Mali-G77 Özellikleri

Tüm bunları geride bırakıp gelelim, Computex 2019’da tanıtılan  Mali-G77’nin öne çıkan özelliklerine.

Valhall mimarisine ev sahipliği yapan Mali-G77 sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve oyun konularında dikkat çekmeyi başarıyor. Grafik tarafında bir önceki nesle kıyasla yüzde 40 oranında bir artış sergileyen G77, aynı zamanda yüzde 30 oranında enerji tasarrufuna da olanak sağlıyor.

Makine öğrenimi konusunda da yüzde 60‘lık bir artışın sağlandığı G77 çipi, sanal gerçekçilik ve yapay zeka alanlarında üstün bir performans vadediyor.

İlginizi Çekebilir: ARM, Huawei ile Olan Anlaşmasını Sonlandırabilir

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version