Anasayfa Haber TSMC, A13 ve Kirin 985 İçin 7 nm+ İşlemcilerini Üretmeye Başladı

TSMC, A13 ve Kirin 985 İçin 7 nm+ İşlemcilerini Üretmeye Başladı

TSMC Apple A13 Bionic ve Kirin 985 7 nm işlemci

TSMC, Apple A13 Bionic ve Kirin 985 için 7 nm işlemci üretmeye başladığını duyurdu.

TSMC, ikinci nesil 7 nanometre işlemcinin seri üretimine başladığını müjdeledi. EUV litografisini ilk kez kullanacak olan Tayvanlı şirket, bu alanda Intel ve Samsung’a rakip olma yolunda ciddi bir adım attı.

Çin’den gelen haberlere göre TSMC, Huawei için işlemci üretmeye devam edecek. Bu doğrultuda TSMC, Huawei Mate 30‘a güç verecek olan Kirin 985 işlemcisini üretecek. Aynı zamanda Tayvanlı şirket, 2019 iPhone modellerinde yer alması beklenen Apple A13 Bionic için de 7 nm işlemci üreteceğini görüyoruz.

TSMC bu hamlesi ile beraber son zamanlarda ABD’li şirketlerin ambargosuna maruz kalan Huawei için yonga seti üreteceğini de resmi olarak açıklamış oldu. Yaşanan bu gelişmelerin haricinde Tayvanlı şirket gelecek ile ilgili bir takım planlarını da kamuoyu ile paylaştı.

TSMC A13 ve Kirin 985 7 nm işlemci

Paylaşılan bilgilere göre, yonga seti üreticisi bir yandan da EUV (Ekstrem Ultraviyole) litografisine ev sahipliği yapan 5 nm işlemcileri de test ediyor. Bu işlemcilerin ise ilk olarak 2020 yılında seri üretime geçip, 2020 Haziran‘a kadar piyasaya sunulması bekleniyor.

Ayrıca Tayvan’daki Güney Bilim Teknoloji Parkı‘na yeni üretim tesisleri kuran TSMC, bu tesislerde ise 3 nm işlemciler üretmeyi planlıyor.

İlginizi Çekebilir: ARM Cortex-A77 ve Mali-G77 GPU Neler Sunuyor?