Anasayfa Haber Excel iOS Uygulaması Tabloları Dijital Ortama Aktarabilecek

Excel iOS Uygulaması Tabloları Dijital Ortama Aktarabilecek

Microsoft Excel iPhone uygulaması

Yayınlanan son güncelleme ile beraber Microsoft’un Excel iPhone uygulaması, yazılı verileri dijital ortama taşıyabilecek.

Daha önceden Android kullanıcılarına sunulan özellik şimdi de Microsoft Excel iPhone kullanıcılarının erişime açıldı. Kullanıma sunulan yeni özellik sayesinde kullanıcılar, telefonlarının kamerası ile çektikleri basılı veri tablolarını Excel iPhone programına aktarabilecekler.

Bu kısımda ise kullanıcılar çektikleri fotoğraftaki verileri telefonlarındaki Excel uygulaması üzerinden rahatlıkla düzenleyebilecek hatta, hızlı bir şekilde tabloya da dönüştürebilecekler.

Yapay zeka destekli bu özellik sayesinde iOS kullanıcıları aynı zamanda, dijital ortama aktardıkları verileri daha detaylı bir şekilde düzenleyebilmek adına Excel’in Windows veya Mac uygulamalarına gönderebileceklerini de belirtelim.

İlginizi Çekebilir: iOS 13 Ekran Görüntüleri Sızdırıldı

Gelişmiş Optik Tanıma (OCR) adı verilen bu teknoloji kağıt üzerindeki verinin tanımlanmasına ve elektronik ortama aktarılmasına yardımcı oluyor.

Bu teknoloji sayesinde aynı zamanda mali tablolar, iş takvimleri, zaman çizelgeleri, görev listeleri gibi çeşitli tablolarda rahatlıkla ayırt edilebiliyor. Bu da elektronik ortama aktarılan verilerin daha hızlı bir şekilde düzenlenebilmesi anlamına geliyor.