Anasayfa Haber ARM Dizüstüler İçin Snapdragon 7cx Geliştiriliyor

ARM Dizüstüler İçin Snapdragon 7cx Geliştiriliyor

Snapdragon 7cx

Qualcomm Snapdragon 7cx daha güçlü olan Snapdragon 8cx karşısında daha ucuz bir alternatif olacak.

Qualcomm tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan Snapdragon 8cx ile bilgisayarlar için Intel Core i5 işlemcilerle kıyaslanabilir bir performans sunulmuştu. Şimdi ise şirket, Snapdragon 7cx ile bu çipsetine daha ucuz bir alternatif sunma hazırlığında. Daha bütçe dostu dizüstü bilgisayarlarda yer alacak çipset tabii ki bir nebze daha düşük performans sunacak.

7nm Qualcomm Snapdragon 735 Detayları Sızdırıldı

300-800 dolar aralığındaki fiyatlara sahip kişisel bilgisayarlar için geliştirilen bütçe dostu yeni çipsetin isminin değişebilme ihtimali de bulunuyor. Qualcomm Başkan Yardımcısı Don McGuire’nin varlığını onayladığı 7cx ile üst düzey performans sunulamayacağı için isminin 7c olması da olası. Modeldeki c harfinin anlamının compute (hesaplama), x harfinin ise extreme (üst düzey) anlamında olduğunu not olarak düşelim.

Intel Core i3 serisinin karşısına çıkacağı tahmin edilen Snapdragon ürünü hakkında daha fazla detayın ise önümüzdeki aylarda paylaşılması bekleniyor.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version