Anasayfa Haber Asus ROG Görüntü Akışı Sıkıştırma Özellikli İlk Monitörü Duyurdu

Asus ROG Görüntü Akışı Sıkıştırma Özellikli İlk Monitörü Duyurdu

Görüntü Akışı Sıkıştırma

43 inç boyutundaki yeni Asus ROG monitör Görüntü Akışı Sıkıştırma (Display Stream Compression – DSC) özelliği destekliyor.

Asus ROG tarafından E3 2019 fuarındaki AMD Next Horizon Gaming sunumu sırasında dünyanın ilk Görüntü Akışı Sıkıştırma (Display Stream Compression – DSC) teknolojili oyuncu monitörünün duyurusu geldi.

4K çözünürlükte 120 Hz veya 144 Hz tazeleme oranına ulaşmak için bazı tavizler vermek gerekiyor. Bu da düşük renk kalitesinde kapsamlı chroma alt örneklemesinin ortaya çıkması ve kalitenin düşüşü ile sonuçlanıyor. Özet geçersek, DSC teknolojisi ultra yüksek çözünürlüklü videoları görüntü kalitesi kaybı olmaksızın tek bir arabirimden aktaran bir sıkıştırma standardı kullanıyor.

İlginizi çekebilir: Asus ROG Swift PG27UQX Dünyanın İlk Mini-LED Oyuncu Monitörü

AMD Navi mimarisi bu teknoloji ile beraber geliyor. 43 inç büyüklüğündeki monitörün tam da AMD etkinliğinde tanıtılmasının altında yatan sebep de bu. AMD Radeon FreeSync 2 HDR teknolojisi ile monitörün tazeleme hızı, GPU çıkışı ile eşleniyor. Giriş gecikmesinin düşürülmesi de akıcılıktan ödün verilmemesini sağlıyor. Monitördeki Display HDR 1000 derecelendirmesi, HDR içerikler için artırılmış kontrast ve gelişmiş görseller anlamına geliyor. 10-bit renk derinliği ve yüzde 90 DCI-P3 gamutu da diğer detaylar arasında.

DSC teknolojili Asus ROG monitörün çıkış tarihi veya fiyatı konusunda şu an için herhangi bir bilgi ise bulunmuyor.

İlginizi çekebilir: ASUS, Computex 2019’da Hangi Ürünleri Tanıttı?