Anasayfa Haber Twitter Mac Masaüstü Uygulaması Geri Dönüyor

Twitter Mac Masaüstü Uygulaması Geri Dönüyor

Twitter Mac

Twitter Mac masaüstü uygulaması macOS 10.15 Catalina ile birlikte platforma geri geliyor.

Twitter Mac masaüstü uygulamasına devam etmeyeceği yönündeki duyurusunun üzerinden 1 yıldan biraz fazla süre geçtikten sonra karar değiştirdi. Apple tarafından macOS 10.15 Catalina için Project Catalyst tanıtımının yapılması sonrasında Twitter programını platforma geri getiriyor.

Twitter uygulamanın bu sonbaharda Catalina ile birlikte sunulması planlıyor. Yeni sürümde karanlık mod, klavye kısayolları, çoklu pencere ve bildirimler gibi çeşitli özelliklerin bulunacak olması da kullanıcıları oldukça memnun edecek.

Twitter macOS için Twitter uygulamasını Şubat 2018’de App Store platformundan çekmişti. Uygulama için pek fazla güncelleme yapılmamış olduğunu da hatırlatmak isteriz. Daha sonra kullanıcıların web versiyonunu kullanmaları önerilmişti. Twitter geçmişteki kararının gerekçesi olarak, uygulamanın iPhone kökenli olduğunu ve Twitter aslen mobil uygulamalara daha fazla odaklanırken Mac sürümünden uzaklaşıldığını ifade ediyor. Şirketin iki uygulamayı bir arada götürememiş olması da ilginç.

Project Catalyst ile mevcut iOS kod tabanının kullanılabileceği ve özelliklerin masaüstlerine de taşınabileceğine vurgu yapılıyor. Gelecek yıllarda paylaşılan kod tabanının geliştirilmeye devam edilebileceği ve bakım verimliliğinin devam ettirilebileceği belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: macOS 10.15 Catalina Duyuruldu