Anasayfa Haber iPad için Adobe Fresco Geliyor

iPad için Adobe Fresco Geliyor

Adobe Fresco

iPad için sunulacak olan Adobe Fresco gerçek dünyadaki sanat deneyimini dijitale taşıyacak.

Adobe, Project Gemini adı altında geliştirdiği iPad sanat uygulaması için yeni bir isim açıkladı. Yüzyıllar öncesinin İtalyan boyama tekniğine bir saygı duruşu diyebileceğimiz Adobe Fresco uygulaması bu yılın sonlarında Creative Cloud Suite koleksiyonuna eklenecek. Şu an içinse uygulamanın kapalı beta testi devam ediyor.

Profesyonel sanatçıları hedefleyen uygulama masaüstünde olduğu gibi birçok araç sunacak. Raster, vektör ve dinamik fırçaların tek bir uygulamada oluşunun yanı sıra, sanatçılar Photoshop CC dahilindeki fırçalarını bu uygulamayla senkronize edebilecekler.

Adobe bilim insanları uygulama için kobalt ve okra gibi gerçek dünyadan pigmentlerin kimyasını ve yağlı ile sulu boyaların fiziğini anlamak için de yoğun çaba sarf etmiş.  Bundan hareketle Fresco’daki Canlı Fırçalar (Live Brushes) adlı yeni özellik gerçek dünyadaki sulu ve yağlı boyaların davranışlarını gerçek dünyadaki gibi kanvasa yansıtabiliyor. Renklerin birbiriyle karıştığında verdiği tepkiler en iyi şekilde taklit ediliyor. Ayrıca, dijital fırça ustası Kyle Webster tarafından yaratılmış binlerce fırçaya da erişim sağlanabilecek.

Procreate gibi rakip iPad uygulamaları ile rekabet edecek olan Adobe sanat uygulaması, dosyaları otomatik olarak Creative Cloud’a kaydedebilecek. Ayrıca, bulut tabanlı olarak Fresco’nun yetenekleri genişleyecek ve sanatçılar hareket halinde bile sanatlarına devam edebilecekler.

İlginizi çekebilir: iPad İçin Photoshop CC Kapalı Beta Başvuruları Başladı