Anasayfa Haber Nokia 5.1 Plus Nasıl Bir Batarya Performansı Sunuyor?

Nokia 5.1 Plus Nasıl Bir Batarya Performansı Sunuyor?

Nokia 5.1 Plus, Android arayüzü ve yapay zeka desteği yardımıyla bataryasından verimli bir şekilde yararlanabiliyor.

Nokia’nın fiyat performans telefonu olan Nokia 5.1 Plus, MediaTek Helio P60 mobil işlemcisini kullanıyor. Bu işlemci içinde bulunan Multi-core AI Processing Unit (APU) oyun ve kamera performansında ciddi geliştirmeler sağlıyor. Üstelik bunları yaparken cihazın pil ömrünü önemli ölçüde iyileştiriyor.

Nokia 5.1 Plus 3060 mAh kapasiteli bir batarya kullanıyor ve bu bataryayı 5V/2A’lık bir hızlı şarj aleti besliyor. Hızlı şarj ile Nokia’nın pilini doldurmak 0’dan 100’e 2 saat içerisinde gerçekleşiyor. Telefonun bataryası ilk saatte yüzde 60 seviyesine kadar doluyor ve sonraki bir saatte güvenli bir şekilde kalan yüzde 40’lık dilim tamamlanıyor. Telefonun sağlam optimizasyonu sayesinde dolum sırasında telefonun sıcaklığı 30-35 derece arasında değişiyor.

Yapay zeka telefonun batarya tüketiminde de etkili rol oynuyor. 200 kandela parlalık değerinde yapılan internet testlerinde, Nokia 5.1 Plus 10 saate kadar web’de gezinme sağlıyor. 10 saatin üzerinde video izleme süresi ve 5 saatin üzerinde oyun oynama süresi sağlayabiliyor.

Yapay zeka ve Android One birleşimi, Nokia’nın batarya verimliliğini yüksek noktaya taşıyor. Stok Android arayüzü sayesinde işletim sistemi telefonla uyumlu çalışıyor ve sisteme yük olmuyor. Böylece günlük işlerinizi yaparken telefonun pilinin bitmesi korkusu yaşamıyorsunuz.

Adaptif parlaklık ve arka plan uygulamalarının yöntemi sayesinde de, kullanılmayan uygulamalar telefona yük olmuyor. Böylece çok daha verimli bir pil performansı alabiliyorsunuz. Arka planda açtığınız ama kullanmadığınız uygulamalar sizin için bir sorun olmaktan çıkıyor.

Nokia 5.1 Plus modelini bu bağlantıda bulabilirsiniz.