Anasayfa Haber MediaTek Helio P65 Duyuruldu

MediaTek Helio P65 Duyuruldu

MediaTek Helio P65

Daha fazla performans ve daha iyi oyun deneyimi sunmayı hedefleyen MediaTek Helio P65 duyuruldu.

Mediatek orta segment akıllı telefonlar için geliştirmiş olduğu Helio P65 çipsetini duyurdu. Helio P60 çipsetin yerini alacak olan MediaTek Helio P65 daha iyi oyun deneyimi ve rakiplerine göre yüzde 25 daha fazla performans vadediyor. Yapay zeka performansında yüzde 100 artış ve yapay zeka destekli görevlerde yüzde 30 geliştirme de dikkat çekici verilerden.

12 nm üretim teknolojisi ile geliştirilen çipset, 2.0 GHz hızında iki yüksek performanslı ARM Cortex-A75 ve günlük işlemler odaklı altı Cortex-A55 çekirdeği kullanıyor. Çipsette şirketin CorePilot kaynak kontrol sistemi ile özellikle oyun esnasında kararlı bir performans sağlanıyor. Helio P65’in 820 MHz hızında Mali-G52 GPU kullandığını da belirtelim.

Tek 48 MP görüntü sensörü veya iki 16 MP sensörden oluşan çift kamera kurulumuna destek veren çipset daha hızlı ve güvenli yüz tanıma için yeni ISP tasarımına sahip. Daha iyi bokeh etkisi için derinlik motoru, elektronik görüntü Sabitleme (EIS) de diğer detaylardan.

Çipset 8 GB RAM ve 2520×1080 piksel ekran çözünürlüğüne destek veriyor.  Ayrıca çift 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ve FM radyo bağlantıları sunuluyor.

Helio P65’ten gücünü alan akıllı telefonların piyasadaki yerini ne zaman alacağı konusunda ise şu an için herhangi bir bilgi verilmiyor.