Anasayfa ESET 35 Dolarlık Raspberry Pi İle NASA’yı Hacklediler

35 Dolarlık Raspberry Pi İle NASA’yı Hacklediler

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında sızıntı haberleri sık sık gündeme gelen NASA, Raspberry Pi ile hacklendiğini doğruladı.

2018’in Nisan ayında bir hacker NASA’nın Jet Propulsion Laboratory adlı çalışma enstitüsünün ağına kredi kartı büyüklüğündeki Raspberry Pi ile sızdığını iddia etmişti. Yapılan bu sızıntı ile beraber NASA’nın ağından 500 MB değerinde veri çaldığını belirten bilgisayar korsanı, o günlerde Mars görevi ile ilgili paylamış olduğu verilerle bir hayli dikkat çekmişti. Tüm bu yaşananların ardından NASA Raspberry Pi ile hacklenme olayına bir açıklık getirdi.

ESET tarafından Welivesecurity üzerinden paylaşılan haberde, 35 dolar değerindeki mini bilgisayar ile korsanın 10 ay boyunca fark edilmeden 23 farklı dosyadan 500 MB’a yakın veri çaldığı ifade edildi.

Bu dosyalardan NASA’nın Mars görevi hakkında bir takım bilgilere ulaşan bilgisayar korsanının, aynı zamanda çalışanların bilgilerine ve uluslararası silahlardaki düzenlemeler ile ilgili verilere de ulaştığı belirtildi.

Bilgisayar korsanının NASA’nın ağına derinden sızmasından dolayı 10 ay boyunca fark edemediklerini belirten yetkililer, sızıntının tespit edilmesinden sonra anında müdahale ettiklerini de belirttiler.

NASA Raspberry PiRaspberry Pi Nedir?

Raspberry Pi, genellikle yazılımla uğraşan öğrencilerin tercih ettiği kredi kartı büyüklüğünde olan bir mini bilgisayar olarak tanınıyor. Bunun yanı sıra retro oyun istasyonu gibi projelerde de kullanılan mini bilgisayar bu tür işlevlerde oldukça tercih ediliyor.

Kaynak: Hackers breach NASA, steal Mars mission data

 

Bir yorum

  1. yahu, adamlar 35$-lık mini bilgisayar ile nasayı hackliyor, biz de araba fiyatına modern pc-ler falan oyunda kaç fps verir bakıyoruz.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version