Anasayfa Haber Dropbox Transfer 100 GB Dosya Göndermeye İzin Veriyor

Dropbox Transfer 100 GB Dosya Göndermeye İzin Veriyor

Dropbox Transfer

Dropbox Transfer 100 GB büyüklüğünde dosyalar bile gönderebilmenize olanak tanıyor.

Bulut depolama servisi Dropbox şimdi de WeTransfer gibi servislere rakip olma hazırlığında gibi gözüküyor. Kapalı beta olarak hizmet vermeye başlayan Dropbox Transfer adlı yeni özellik dosya gönderimi konusunda büyük kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Mevcut durumda Dropbox üzerinden birisiyle dosya veya klasör paylaştığınızda bunlarda yapılan herhangi bir değişiklik hemen senkronize oluyor. Böylece bir klasör sildiğinizde veya içeriğini değiştirdiğinizde gönderdiğiniz kişi artık bunlara erişim sağlayamıyor. Yeni Transfer özelliği ise karşı tarafa dosyanın bir kopyası gönderiliyor ve gönderdiğiniz kişi servise üye olsun veya olmasın bu dosyayı indirebiliyor. Yani söz konusu dosyayı silseniz veya değişiklik yapsanız bile alıcı bundan etkilenmiyor.

Esas önemli nokta ise sunulan dosya boyutu sınırının oldukça iddialı olması. Dropbox, tek seferde 100 GB dosya gönderilmesine izin veriyor. Ek olarak, zaten serviste depoladığınız içerikleri göndermek için tekrar servise yüklemeniz gerekmiyor. Öte yandan, platform henüz bu büyüklükte dosya gönderebilmek için hangi üyelik planını kullanıyor olmanız gerektiği konusunda detay paylaşmış değil. Ücretsiz kullanıcıların daha düşük dosya boyutu sınırı kullanabileceğini şimdiden söyleyebilir.

Özellik alıcının gönderdiğiniz dosya veya klasörü teslim aldığı ve açtığı konusunda da sizi bilgilendiriyor. Kullanıcılar, alıcıların görebileceği logo ve marka detayları ile paylaşımlarını sadece basit bir dosya bağlantısı yerine daha şık bir hale de getirebiliyor.

Transfer özelliğini denemek istiyorsanız bu adresten hemen kayıt olup bekleme sırasına dahil olabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Dropbox Yeni Tasarımı İle Çok Daha Kullanışlı Olacak