Anasayfa Mobil Xiaomi Mi Smart Home Ev Güvenlik Sisteminde Alarm Sorunu

Xiaomi Mi Smart Home Ev Güvenlik Sisteminde Alarm Sorunu

Xiaomi’nin Mi Smart Home Ev Güvenlik Sistemi’nin alarm özelliği ülkemizde çalışmıyor.

Prodüktör Ender Çabuker Xiaomin’nin Mi Smart Home Ev Güvenlik Sistemi’ni satın alıp evine kuruyor. Telefonuna da gerekli ayarları yapan Çabuker, sistemin en önemli özelliği olan alarm özelliğinin ülkemizde çalışmadığını belirtiyor. Evinde ziyaret ettiğimiz prodüktör ile bu sorunu konuştuk.

Öncelikle Mi Smart Home’a biraz yakından bakalım. Sistemin bileşenleri şu şekilde:

  • 1 x Ağ Geçidi
  • 2 x Kapı/Pencere Sensörü
  • 2 x Hareket Sensörü
  • 1 x Akıllı Buton

Bunlara ek olarak 1 adet ekstra hareket sensörü, 360 derece kamera, Yeelight ve WiFi priz takıldı.

Kurulumu gayet kolay olan sistemde bütün algılayıcılar ana ağ geçidine bağlanıyor. Sonrasında telefonunuza yüklediğiniz Mi Home uygulaması ile bütün sistemi kontrol edebiliyorsunuz. Dilerseniz sisteme yine firmanın 360 derece dönebilen kamerası Mi Home Security Camera 360’ı da dahil edebiliyorsunuz. Yine ek algılayıcılar ve kapı sensörleri ile güvenli alanlarınızı daha da genişletebiliyorsunuz. Öte yandan bütün bu önemlere rağmen sistem herhangi bir hareket algılama durumunda telefonunuza göndermesi gereken bildirimi göndermiyor.

Sorun yaşayan kullanıcılar firmanın resmi forumlarında şikayetlerini dile getiriyorlar. Kimisi Beta sürüme geçerek sorunu çözmeyi başarsa da kimi kullanıcılar için bildirimler halen daha gelmiyor. Xiaomi’nin konuyu kısa sürede çözüme kavuşturup ev güvenlik sistemini tekrar çalışır hale getireceğini umuyoruz. Yazımızı gelişmeler ışığında güncellemeye devam edeceğiz.

Son olarak “Europe Region” alınan ürünlere “China”, “China”lara “Europe” eklenmediğini belirtelim. Burada da ürünler satılırken ilgili uyarının eklenmesi gerek.