Anasayfa Haber Red Alert Remastered 4K Çözünürlükle Çalışmaya Başladı

Red Alert Remastered 4K Çözünürlükle Çalışmaya Başladı

Yapımcı Jim Vessella, Command & Conquer: Red Alert Remastered’in en sonunda 4K çözünürlükteki görseller ile çalışır hale geldiğini söyledi.

EA, Kasım 2018’de Command & Conquer ve Command & Conquer: Red Alert’in Remastered sürümlerini hazırladığını duyurmuştu. Serinin hayranları o günden beri yeni sürümün yolunu gözlüyor. Henüz proje bitmiş değil, ancak yapımcılar kaydettikleri ilerlemeyi oyuncularla paylaşarak, onları da bu sürece dahil etmek istemiş.

Yapımcı Jim Vessella, 15 Temmuz’da yaptığı bir paylaşımla Red Alert Remastered’in en sonunda çalışır duruma geldiğini söyledi. Dediğine göre oyunun yeni görsellerini hazırlayan Lemon Sky adlı stüdyonun onlara gönderdiği yüksek çözünürlüklü bazı dosyaları oyunda kullanmaya başlamışlar bile. Vessella aynı zamanda bu ilerlemeyi kutlamak için oyunun ikonik araçlarından biri olan Tesla Tank’ın yeni halinin bir görselini paylaşmış.

red-alert-tesla-tank

Tiberian Dawn takma adlı ilk oyun olan Command & Conquer’in de ilk görevi tamamen oynanabilir hale gelmiş. Şu anda 4K çözünürlükteki yeni görselleri ile Alfa sürecindeymiş.

Eski oyunları yeniden oynanabilir hale getirmek, sadece görselleri değiştirip onları yeniden piyasaya sürmekten ibaret değil. Geliştiriciler aynı zamanda oyunları güncel cihazlara uygun olarak yeniden uyarlamak ve optimize etmek zorundalar. Bundan yaklaşık 25 yıl öncesinin teknolojisi ile yazılmış bir oyunun, artık tozlanmaya yüz tutmuş eski kaynak kodunu anlamaları ve modifiye etmeleri gerekiyor.