Anasayfa Haber Apple, iPhone Ekran Siparişlerini İptal Edecek

Apple, iPhone Ekran Siparişlerini İptal Edecek

Apple, aldığı kararla Samsung’dan tedarik ettiği 100 milyon doları aşan OLED ekran siparişini iptal edecek.

Japonya ve Güney Kore arasında patlak veren ticaret savaşının ilk etkileri görülmeye başladı. Gizchine tarafından paylaşılan habere göre, Apple’ın ekran tedarikçisi olan Samsung önemli bir yara alabilir. Çünkü şirket, 100 milyon doları aşan OLED ekran siparişlerini iptal etmeye hazırlanıyor.

Samsung’a iPhone X zamanından beri iPhone ekranlarını yaptıran Apple, bu kararla beraber uzun süredir çalışmalar yürüttüğü yeni tedarikçisi ile çalışmaya başlayacak. Apple’ın ana hedefinde Çinli bir teknoloji şirketi olan BOE bulunuyor.

Apple uzun bir süredir LCD ekranlarında Güney Kore’den Samsung ve LG, Japonya’dan ise Sharp ile çalışıyordu. 2017’de ekran teknolojisinin değişmesiyle Samsung tek başına Apple’ın OLED ekranlarını üretmeye başladı. Üretimi tek bir tedarikçiye emanet etmek ekran ücretlerini yükseltirken, Apple üretimi çok daha uyguna halledebilmek için uzun süredir çalışmalar yürütüyordu.

Yeni tedarikçinin Eylül ayında yeni iPhone modelleriyle beraber duyurulması bekleniyor. Gizchine dahil olmak üzere, birçok Çin haber ajansı yeni tedarikçinin BOE olacağı konusunda hemfikir.