Anasayfa Haber Malwarebytes AdwCleaner 7.4, Bloatware Temizleyebiliyor

Malwarebytes AdwCleaner 7.4, Bloatware Temizleyebiliyor

Malwarebytes AdwCleaner 7.4

Malwarebytes AdwCleaner 7.4 silmesi oldukça zor olan bloatware için avantaj sağlıyor.

Malwarebytes, AdwCleaner uygulamasının yeni bir sürümünü yayınladı. Adware ve diğer istenmeyen programları tespit edip silebilmesiyle önce çıkmayı başaran Malwarebytes AdwCleaner 7.4, artık bloatware olarak bilinen ön yüklü gelen yazılımları da sisteminizden kaldırabiliyor.

Adware, araç çubuğu, potansiyel istenmeyen programlar (PUP) ve internet tarayıcı zararlılarının üstesinden gelebilen uygulama, bloatware konusunda da uzmanlaşmış durumda. Üreticilerin para karşılığında cihazlara ön yükledikleri fotoğraf düzenleyici, antivirüs deneme sürümleri ve diğer yazılımlar kullanışsız olmalarının yanı sıra, genel sistem performansına da etki edebiliyor. Bu ön yüklü gelen yazılımları silmenin ne kadar zor olduğu da malum.

AdwCleaner 7.4 kullanıcıları ise bunları karantina altına alma ve sistemden kaldırma seçeneğine sahip. Ön yüklü Windows uygulamaları ise bundan etkilenmiyor. Bloatware kaldırma sonrasında sistemin olumsuz olarak etkilenmemesi için uygulama bir sistem geri yükleme noktası da oluşturuyor. Hatta bloatware, karantinadaki ön yüklü yazılım sekmesinden geri çağrılabiliyor.

Güncelleme ile arama sonuçları sayfasına bir sözlük de ekleniyor. Burada ise istenmeyen programların farklı türleri ve neden silinmeleri gerektiği anlatılıyor.

İlginizi çekebilir: 23 Milyon Kredi Kartı Bilgisi Dark Web’de Satılıyor