Anasayfa Haber Sony, 100 Milyon PlayStation 4 Sattı

Sony, 100 Milyon PlayStation 4 Sattı

100 Milyon PlayStation 4

Sony, 5 yıl 7 ayda 100 milyon PlayStation 4 oyun konsolu satışı gerçekleştirdi.

Sony, çıkışından bugüne kadar toplamda 100 milyon PlayStation 4 satışı yaptığını duyurdu. Şirketin 30 Haziran tarihinde sona eren çeyrek raporu açıklamasında, son çeyrekte 3.2 milyon PS4 satışı gerçekleştirildiği ve böylece 100 milyon barajının aşıldığı paylaşıldı. Bir önceki çeyrekte ise toplam satış rakamı olarak 96.8 milyon adet açıklanmıştı.

PS4’ün hala en hızlı satan ve 100 milyon adede ulaşan oyun konsolu olduğuna dikkat çekiliyor. Hatta bunun PlayStation 2 ve Nintendo Wii konsollarından bile hızlı olduğu ifade ediliyor. 100 milyon barajının 5 yıl 7 ayda geçildiğini ve 50 milyon barajının ise 3 yılda geçildiğini de not olarak düşelim. Sony, dijital oyun indirme payının da yüzde 50 sınırını aştığını ve daha fazla insanın artık oyunları fiziksel disk yerine dijital olarak almayı tercih ettiğini açıklıyor.

PlayStation 5 ya da diğer adıyla PS5 ise Sonbahar 2020 gibi karşımıza çıkacak gibi gözüküyor. Bir teknoloji şirketinin beklenenin üstündeki fiyatla ön sipariş almaya başlaması ise tabii ki şaşırtıcı bir gelişme oldu. Oyun konsolunun özellikleri olaraksa; 8K grafikler, 3 boyutlu ses, SSD depolama, PlayStation 4 oyunları için geriye dönük uyumluluk, 8 çekirdekli üçüncü nesil AMD Ryzen tabanlı işlemci, ray-tracing destekli GPU ve bir çeşit disk uyumluluğundan bahsediliyor.