Anasayfa Haber Google Chrome, 82 FTP Desteği Sunmayacak

Google Chrome, 82 FTP Desteği Sunmayacak

Chrome 82 FTP

Google Chrome, 82 FTP desteği sunmaya gerek olmadığı görüşünde.

Google Chrome geliştiricileri tarafından yayımlanan doküman ile sürüm 82 ile birlikte internet tarayıcının FTP bağlantıları için destek vermeyeceği duyuruldu. Tarayıcıdan FTP kullanımının ciddi anlamda düşük olması nedeniyle, Google mevcut FTP desteği için yatırımlarını durdurma kararı aldı.

Günümüzün en çok kullanılan tüm internet tarayıcıları FTP desteğini kullanıcılarına sunuyor. Öte yandan, Google sonrasında Opera, Brave ve Vivaldi de FTP adreslerine olan bağlantı yeteneğini kaybedebilir. Firefox, Safari, Edge ve Internet Explorer ise şu an için FTP konusunda ne yapacakları hakkında herhangi bir açıklama yapmış değil.

Yine de Chrome için FTP desteği geri çekilse de kullanıcılar FTP bağlantılarına erişebilecek. Kullanıcılar bir bağlantıya erişmek istediğinde, tarayıcı kullanıcının ftp:// URL’ler için kurduğu ayrı bir programı çalıştıracak.

Google’ın hali hazırda FTP üzerinden doküman alt kaynaklarına ve http proksiler üzerinden FTP URL’lere erişim için desteği kesmiş olduğunu da hatırlatalım. Chrome 78, 80 ve 82 ile şirket kademe kademe desteği tamamen sonlandırmış olacak.

İlginizi çekebilir: Chrome 76, Flash ve Gizli Mod İçin Değişiklikler İle Geldi