Anasayfa Makale Netflix İzleme Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Netflix İzleme Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Dünyanın en fazla tercih edilen aboneli servislerinden biri olan Netflix, açılan her oturum ve profille ilgili çeşitli kayıtlar tutuyor. Bu bilgiler arasında kullanıcıların izlediği dizi ve filmler de var. Sonuç itibariyle Netflix elde ettiği verileri yapay zekâyla işleyerek kullanıcıların sevebileceği tarzda öneriler yapıyor. Üstelik içeriklerin kapak fotoğrafları da buna bağlı olarak güncelleniyor.


Bazı durumlarda Netflix’in izleme geçmişine erişmek gerekebiliyor. Çünkü daha önce izlediğiniz dizi ya da filmleri görmek isteyebiliyorsunuz. Bunun için hizmete kullanıcı adı ve şifreyle giriş yaptıktan sonra https://www.netflix.com/viewingactivity adresine erişmek gerekiyor. Daha sonrasında burada profil üzerinde izlediğiniz filmler listeleniyor. En soldan tarihler görülebildiği gibi en sağda yer alan çarpı düğmesiyle de dizi ya da filmlerin izleme geçmişindeki kaydı temizlenebiliyor. 


Bir dizinin tamamını izlediyseniz, sayfada size dizinin tüm detaylarını silmek isteyip istemediğinizi soracaktır. Seçim sizin. Bu arada, geçmişe dair sildiğiniz herhangi bir veri size önerilen dizi ya da filmlerin sıfırlanması anlamına geliyor. Netflix, az önce bahsettiğimiz ‘elde ettiği verileri’ farklı bir bölümde tutuyor. Dolayısıyla yalnızca profil üzerinde gözükmesini istemediğiniz içerikleri buradan temizleyebilirsiniz.