Anasayfa Haber Huawei Mate 30, Google Servisleri Olmadan Gelebilir

Huawei Mate 30, Google Servisleri Olmadan Gelebilir

Huawei Mate 30 Google Servisleri

Huawei’nin yeni amiral gemisi Huawei Mate 30 Google servisleri olmadan piyasaya sürülebilir.

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarından nasibini alan Huawei yeni nesil amiral gemisinde Google servisleri olmadan gelebilir. Bildiğiniz üzere, ABD şirketlerinin Çin merkezli şirketler ile iş yapması konusunda devlet birçok yaptırımda bulunmuştu. Bu şirketlerden birisi de Google’dı. Hal böylece olunca da Huawei Mate 30 Google servisleri olmadan piyasaya sürülecek gibi gözüküyor.

Son olarak Huawei tarafından Reuters’a verilen bilgiye göre, şirket Google Play servislerini kullanamayacak. Bu da şirketin kendi Android uygulama mağazası olan bir AOSP (Android Açık Kaynak Projesi) sürümü kullanmak zorunda kalacağı anlamına geliyor. Ayrıca, Mate 30’da Google Play Store, Gmail ve YouTube uygulamaları da bulunmayacak. Bir diğer ilginç bilgi ise, Huawei ile işlerini sürdürmek için şirketler tarafından 130’dan fazla başvurunun ABD Ticaret Bakanlığı’na gönderilmesi ve bunların hiçbirinin onaylanmaması.

ABD Başkanı Donald Trump ise Huawei ile iş birliği yapılmamasının sebebi olarak güvenlik endişelerini dile getiriyor ve şirketinÇ in hükümeti ile yakın olmasının altını çiziyor. Huawei cephesi ise bu iddiaları reddetmişti. Trump, Çin ile bir ticaret anlaşmasının sorunu çözebileceğini de ayrıca sözlerine eklemişti.

Mate 30’da Google servislerinin olmamasının hem Huawei hem de Google’a darbe vuracağı düşünülüyor. Google en büyük ikinci akıllı telefon üreticisinden artık Android lisansları için ücret alamayacak.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 30 Çıkış Tarihi Ne Zaman?

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version