Anasayfa Haber Artık Resmi: Mate 30 Serisinde Google Uygulamaları Olmayacak!

Artık Resmi: Mate 30 Serisinde Google Uygulamaları Olmayacak!

Huawei Mate 30 çıkış tarihi

Huawei’nin merakla beklenen yeni amiral gemisi serisi olan Mate 30 modellerinde Google uygulamaları ve Play Store olmayacak.

Huawei yaptığı açıklamayla beraber uzun süredir kafalarda soru işaretleri oluşturan yeni telefonlarda Google hizmetlerinin olup, olmayacağı konusuna açıklık getirdi. Ne yazık ki haberler iyi değil, çünkü Android işletim sistemini kullanacak olmasına rağmen, yeni Huawei’ler Google servislerinden yararlanamayacak.

Mate 30 Pro, Mate 30 ve Mate 30 lite modellerinde, Google Haritalar, Google Drive, Google Asistan ve Gmail gibi uygulamalar kullanılamayacak. Hatırlarsanız, IFA konferansı sırasında şirketin Tüketici Yazımları Başkanı Dr Wang Chenglu, Google hizmetlerine alternatifler geliştirdiklerini açıklamıştı. Bu açıklamayla beraber de taşlar yerine oturmuş oldu.

Google hizmetlerinin yokluğuna rağmen, yeni Huawei telefonlar en son çıkan Android sürümünü kullanabilecek. Android açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğu için, Huawei’nin bu noktada rahat olacağını söyleyebiliriz. Ama hiçbir Google hizmetinden yararlanamayacak oluşu büyük bir eksi olarak şimdiden Mate 30’ların hanesine yazılmış durumda.

Huawei’nin nasıl bir alternatif oluşturacağı ve Play Store, Google Asistan ve diğer önemli hizmetleri nasıl ikame edeceği şimdiden büyük bir merak konusu olmuş durumda. Tüm bu soruların yanıtlarını 18 Eylül’de düzenlenecek olan Huawei Mate 30 serisi lansmanında almayı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 30 Serisi İçin Tanıtım Videosu Yayınlandı

 

2 Yorumlar

  1. Olmasın zaten google harici tonla güzel uygulama var hemde kaliteli uygulama.Amerika tekel olarak piyasada okunca böyle işine gelmedimi insanı işte nasıl yarıda bırakır.
    Huawei bizim ülkemizin ürünü olsa içimizdeki troller amerikayı savunur huaweiyi eleştiri yağmuruna tutardı ama neyaeki bize ait bi firma değil ülkesinden herzaman destek alacak bi yerde.

  2. hepsi yandexde daha iyisi olarak mevcut. hatta google haritalar kullanan var mı hala araç navigasyon için berbat bir uygulama.
    yandex hız gösteriyor trafik yoğunluğunu güzelce gösteriyor. yolu kısaltacağım diye saçma sapan yollara sokmuyor.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version