Anasayfa Haber Xiaomi Mi Charge Turbo 30W Kablosuz Şarj Ne Kadar Güçlü?

Xiaomi Mi Charge Turbo 30W Kablosuz Şarj Ne Kadar Güçlü?

Dünyanın en hızlı kablosuz şarjı: Xiaomi Mi Charge Turbo 30W

Xiaomi yeni hızlı kablosuz şarj teknolojisini tanıttı. 30W hızındaki Mi Charge Turbo, 4000 mAh’lik pili yaklaşık bir saatte şarj edebiliyor.

Yavaş şarj hızları sebebiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelen kablosuz şarj teknolojisi, Çinli teknoloji devi Xiaomi ile birlikte hız kazandı. Şirketin Mi Charge Turbo adını verdiği kablosuz şarj teknolojisi, 30W’a kadar hızlı şarj imkanı sunuyor. Bu rakam çoğu kablolu şarj teknolojisinin aktarım gücünden bile daha fazla.

30W Gücündeki Xiaomi Mi Charge Turbo Kablosuz Şarj Teknolojisi Neler Sunuyor?

Xiaomi yeni kablosuz şarj teknolojisinin 4000 mAh büyüklüğündeki bir bataryayı, 25 dakikada yüzde 50 ve 69 dakikada ise tamamen şarj edebildiğini açıkladı. Bu rakamlar akıllı telefon endüstrisi için oldukça etkileyici, zira günümüz akıllı telefonlarının kablosuz şarj olma süreleri düşünüldüğünde Xiaomi’nin kablosuz şarj teknolojisinde iyi bir ivme yakalandığını söyleyebiliriz.

Xiaomi Mi Charge Turbo 30W hızlı kablosuz şarj

Hızlı Kablosuz Ters Şarj Desteği de Mevcut

Xiaomi Mi Charge Turbo teknolojisi, hızlı ve ters kablosuz şarj desteğini de beraberinde getiriyor. 10W hızındaki kablosuz ters şarj teknolojisiyle birlikte kablosuz şarj desteğine sahip akıllı telefon, akıllı saat, kulaklık ve diğer aksesuarları da şarj edebilmek mümkün. Öyle ki yakın zamanda tanıtılacak olan Mi 9 Pro 5G‘nin 30W hızlı kablosuz şarj desteğine sahip ilk telefon olacağını açıklayan şirket; Mi 9 Pro 5G’nin 30 dakika içerisinde iPhone XS Max’in şarjını %20 oranında artırabileceğini söyledi.

Hızlı şarj teknolojilerine ciddi yatırımlar yapan Xiaomi, bununla da yetinecek gibi durmuyor zira şirket 40W kablosuz hızlı şarj teknolojisini test etmeye başladı bile.

İlginizi Çekebilir: LG 8X ThinQ Fiyatı ve Özellikleri