Anasayfa Makale Instagram’da Rahatsız Eden Hikâyeler Nasıl Susturulur?

Instagram’da Rahatsız Eden Hikâyeler Nasıl Susturulur?

Instagram’da çok fazla hikâye ya da gönderi paylaşan hesapları basit bir yöntemle susturabilirsiniz. Üstelik bu kişi ya da sayfaları takipçi listenizden çıkartmadan gönderilerin önünüze düşmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağları aktif olarak kullanıyorsanız zaman zaman gelen bildirimlerden şikayet etmeniz gayet doğal. Takip ettiğiniz kişi sayısı ve paylaşımların sıklığı sebebiyle bu tip uygulamalardan gelen bildirimlerin sayısı önemli oranda artıyor.

Android ya da iOS’ta bildirimleri engellemenin birçok yöntemi var. Ama uygulama içine girdiğinizde aslında bu durum devam ediyor. Yani aşırı paylaşım yapan bazı kişiler rahatsız edici olabiliyor, özellikle de Instagram Hikâyeler bölümünde. Bunun önüne geçmek için kişiye özel hikâye engellemeyi kullanabilirsiniz.

Instagram Hikâyelerini sessize almak istediğiniz kişinin hikâyesi üzerine parmağınızı basılı tutun ve ‘Hikâyeyi Gizle’ düğmesine tıklayın. Hepsi bu kadar. Ama burada isterseniz gönderileri de gizleyebileceğiniz bir seçenek yer alıyor. Bu iki opsiyon da aslında kişiyi takip etmeye devam edip paylaştığı içerikleri görmenizi engelliyor.

Hangi hesapları susturduğunuzu görmek için Ayarlar / Gizlilik / Sessize Alınan Hesaplar yolunu izleyebilirsiniz.

Ayrıca işlemi geri almak için profil seçeneklerinden Sessize Al düğmesine tıklayıp onay tikini kaldırmak yeterli.

Herhangi bir kişiyi ya da sayfayı takip listenizden çıkarmadan bu yöntemle hikâyelerini susturabilirsiniz. Böylece paylaşımları görmeye devam edebilirsiniz. Ama isterseniz bir önceki fotoğrafta da yer aldığı gibi paylaşımları da engelleyip aynı kişi ya da sayfanın takipçi listenizde kalmasını sağlayabilirsiniz. Tercih sizin.