Anasayfa Haber Cube World Altı Yıl Sonra İlk Kez Güncellenecek

Cube World Altı Yıl Sonra İlk Kez Güncellenecek

cube-world

Cube World altı yıl sonra ilk güncellemesini Eylül ya da Ekim 2019’da, Steam çıkışı ile birlikte alacak.

Wolfram von Funck bu oyunu eşi ile birlikte 2010’ların başında geliştirmeye başlamıştı. Blog’ları üzerinden oyun hakkında yayınladıkları görseller büyük ilgi çekince, ücretli alfa sürümünü 2013 yılında yayınladılar.

Oyunun voxel yapısı o dönemler Minecraft’ın da oldukça revaçta olması sebebiyle oyuncuların ilgisini çekmişti. Ne yazık ki kısa bir süre sonra oyunun satışı durduruldu ve oyunun sunucuları derin bir sessizliğe gömüldü.

Wolfram, Twitter hesabından oyun üzerinde hala çalıştığını gösterebilmek için senede bir veya iki kez bazı görseller paylaşıyordu ancak oyundaki bu geliştirmelerin son kullanıcılara ne zaman ulaşacağı hakkında bilgi vermiyordu. Bu durum tam 6 yıl sürdü.

Wolfram en sonunda sessizliğini bozdu ve Twitter üzerinden oyunu Steam’e getireceğini duyurdu.

Aynı zamanda bir blog yazısı ile bu sürecin sebebini açıkladı. Kendi ifadelerine göre oyunun alfa sürümünü çıkardıktan sonra sunucularının maruz kaldığı DDoS saldırısı onda büyük bir psikolojik travmaya yol açmış. Geçen yıllarda oyunu güncellemeye düşünmüş ama oyunun yeteri kadar iyi olmadığını düşünerek bundan vazgeçmiş.

Steam ile Cube World, 2.0 sürümüne yükselecekmiş. Daha önce oyunun alfa sürümünü satın alanlar, ücretsiz Steam anahtarı elde edeceklermiş.