Anasayfa Haber Steam, Aile Paylaşımı Özelliğinin Yerini Alacak Yeni “Aileler” Özelliğini Duyurdu

Steam, Aile Paylaşımı Özelliğinin Yerini Alacak Yeni “Aileler” Özelliğini Duyurdu

Steam Aileler

Valve bugün yayınladığı bir duyuruda, Steam’in beta sürümü için yeni Aileler özelliğinden bahsetti. Şu anda beta sürümünde yer alan yeni özellik en basit tabiriyle Steam Aileleri olarak adlandırılıyor. Yeni gelecek bu özellik eski Steam Aile Paylaşımı ve Steam Aile Görünümü özelliklerinin yerini alıyor.

Valve bir blog gönderisinde, kullanıcıların istedikleri zaman bir Aile grubu kurabileceğini ve istedikleri 5 kişiyi de bu aile grubuna davet edebileceklerini söylüyor. Aile grubu oluşturduktan sonra aile üyeleri, o gruptaki diğer oyuncuların oyunlarını oynayabiliyor.

Steam Aileler

Steam’in konuyla alakalı açıklaması şu şekilde:

Bir Steam ailesine katıldığınızda, aile üyelerinizin paylaşılabilir tüm oyunlarına otomatik olarak erişim kazanırsınız ve onlar da sizin kütüphanenizdeki paylaşılabilir oyunlarınıza erişebilirler. Steam’e bir sonraki girişinizde bu yeni “aile kütüphanesi” sol sütunda oyun listenizin bir alt bölümü olarak görünecektir. Mevcut oyunlarınıza sahip olmaya devam edersiniz ve yeni bir oyun satın aldığınızda bu oyun koleksiyonunuzda görünür.

Ayrıca, başka bir kişi başka bir oyun oynarken siz onun oyun kütüphanesinden bir oyun oynayabilirsiniz. Bir aile üyesi bir oyunun birden fazla kopyasına sahipse, gruptaki birden fazla aile üyesi aynı anda o oyunu oynayabilir.

Yeni oyun paylaşım özelliklerine ek olarak Steam Aileler özelliği, küçük çocukları olan aileler için bazı ebeveyn kontrolleri de içeriyor. Ebeveynler, Steam oyunlarını planlarken çocukları için bir dizi farklı limit belirleyebiliyor.

Steam’in yeni özelliğinin ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili henüz kesin bir tarih olmasa da yakın zamanda kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor.