Anasayfa Makale Firefox Preview 2.0 Daha Hızlı İnternet Deneyimi Vadediyor

Firefox Preview 2.0 Daha Hızlı İnternet Deneyimi Vadediyor

Firefox Preview’ın yeni versiyonu indirilmeye sunuldu. Daha yüksek hızlı internet gezintisi için Firefox Preview 2.0 önemli bir alternatif.

Mozilla, tamamen yenilenen Android web tarayıcısının test sürümüne ait ilk büyük güncellemeyi yayınladı. Firefox Preview 2.0 olarak geçen güncelleme, önceki Firefox sürümlerine oranla iki kat daha hızlı web gezintisi vadediyor. Bu hızı elbette deneyerek görmek gerekiyor. Aksi takdirde iki kat hız artışının rakamsal karşılığı aslında pek de önem arz etmiyor.

İlk olarak Haziran’da çıkan ve mevcut Firefox’a oranla önemli farklar barındıran Firefox Preview, aslında tamamen mobil odaklı düşünülmüş bir uygulama. Bu sebeple tek elle kullanım için özel bir arayüz barındırıyor. Ama buna ek olarak şimdi yeni versiyonla daha gelişmiş güvenlik ve gizlilik özellikleri sunuyor.

Yeni nesil Firefox, Google’ın geliştirdiği Blink yerine Mozilla’nın kendi tarayıcı motoru olan GeckoView’ı temel alıyor. Mozilla aslında Firefox Reality ve Firefox Focus gibi diğer Android uygulamalarını güçlendirmek için de bu altyapıyı kullanıyor. Android’in yerleşik web görünümüyle aynı hizmeti sağlıyor. Ama bunu kendi API’leriyle yapıyor.

En son sürüm, telefonunuzun ana ekranına yönelik bir tarayıcı araç çubuğunun yanı sıra hızlı erişim için basit kısayollar eklemeyi de sağlıyor. Artık her web tarayıcıda olduğu gibi yeni Firefox Preview’da da cihazlar arası senkronizasyon var. Yani masaüstündeki herhangi bir web sitesi ya da kısayolu doğrudan oturum açtığınız mobil Firefox’tan da görebilirsiniz. Ayrıca tek tuşla istediğiniz web sitesini cihazlar arasında paylaşıma da açabilirsiniz.

Yeni Firefox Preview 2.0’ın en önemli noktalarından biri ise medya kontrolleri. Bu yeni sürümle birlikte web sitelerinde ses ya da video başladığında medya kontrollerini gerçekleştirmek için karşınıza bir bildirim geliyor. Böylece otomatik başlayan ve internet deneyimini zedeleyen web sitelerinden kurtulmak daha kolay oluyor.

Şu anda geliştirme aşamasında olan Firefox Preview’ın bu sene sonunda çok daha iyi hale geleceği öngörülüyor. Doğal olarak geliştirilmeye devam edildiği için uygulamada çeşitli problemlerle karşılaşılabiliyor. Bunu da dikkate almakta yarar var.