Anasayfa Haber 1000 Kat İnce Kamera Lensi Geliştirildi

1000 Kat İnce Kamera Lensi Geliştirildi

Akıllı Telefon Kamera Lensi

Yüzlerce kat hafif ve binlerce kat ince olan akıllı telefon kamera lensi kamera çıkıntılarının sonunu getirebilir.

Günümüzde akıllı telefonlar çoklu lens ve daha fazlası ile kamera anlamında önemli ilerlemeler kaydetse de bu durum beraberinde kamera çıkıntılarını da getirdi. Öte yandan, Utah Üniversitesi bilim insanları geleneksel lenslerden ciddi anlamda daha ince ve hafif yeni türde optik bir lens geliştirmiş durumda. Bu akıllı telefon kamera lensi geleneksel modellere göre 1000 kat daha ince olmasıyla ciddi anlamda fark yaratıyor.

Geleneksel akıllı telefonlardaki kamera lensi birkaç milimetre kalınlığındayken, bu yepyeni tür sadece birkaç mikron kalınlığında. Yüzlerce kat hafif ve binlerce kat ince olan kamera lensinin performansının da gelenekseller kadar iyi olabileceğinin altı çiziliyor.

Bu gelişme ise görüntü sensöründe ışığı doğru yönde büken birçok mikro yapı kullanılarak geleneksel bir lens gibi kavisli yerine düz olacak şekilde yeniden tasarlanması ile gerçekleşmiş. Bu mikro yapıların lensin çok küçük pikselleri olarak düşünülebileceği ve bunların kendi başlarına bir lens değil, hepsi bir lensin bütünü gibi çalışan yapılar olduğu vurgulanıyor. Bu yeni lens türünün cam yerine plastikten yapılabilir olması üretimi de ucuzlaştıracak.

İlginizi çekebilir: Nano Parçacıklar İnsanlara Gece Görüşü Sağlayacak