Anasayfa Haber Google Stadia, Standart PC ve Konsollardan Daha Hızlı Olacak

Google Stadia, Standart PC ve Konsollardan Daha Hızlı Olacak

Google’ın mühendislik danışmanı Madj Bakar, Google Stadia’nın yerel oyun donanımlarından daha hızlı bir sisteme sahip olduğunu ve bu sebeple komutlara daha hızlı tepki göstereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Edge Magazine‘e röportaj veren Madj Bakar, konuşmasında Google Stadia’nın getireceği yeniliklerden bahsetti. Google tarafından işletilen bir bulut oyun hizmeti olan Stadia’nın, iki yıl içerisinde diğer yerel donanımlardan üstün olacağı olacağını iddia etti.

Bakar, “Sonuçta bir veya iki yıl içinde, yerelde olduğundan daha hızlı çalışan ve bulutta daha hızlı tepki veren oyunlara sahip olacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Negatif gecikme olarak adlandırılan olayın, en aza indirgeneceğini söyleyen Bakar, Stadia’nın oynatıcısının, bulut ağı üzerindeki uçlarında gördüğü gecikmeyi azaltabilmek için önceden belirlenmiş bir gecikme tamponu kullanacağını aktardı. Tampon olarak bahsedilen şey ise butona basma yardımı. Bu buton ile yaşanan olası gecikmeler en aza indirgenecek.

Şirket, kullanıcının potansiyel olarak yüzlerce kilometre uzağında bulunan kapsamlı veri ağına rağmen, web üzerinden oyun oynamanın getirdiği engellerin üstesinden gelebileceğine inanıyor.

İlginizi çekebilir: Instagram Threads Uygulaması Hangi Özellikleri Sunuyor?