Anasayfa Haber Cooler Master MM710 Fare İncelemesi

Cooler Master MM710 Fare İncelemesi

Cooler Master’ın sıra dışı tasarıma sahip oyuncu faresi MM710 modelini detaylı olarak inceledik.

Cooler Master tarafından piyasaya sunulan yeni MM710 modeli, alışılmışın dışında bir tasarıma sahip. 12 cm uzunluk, 6 cm genişlik ve 4 cm yüksekliğe sahip olan fare için yarı kompakt diyebiliriz. Taşınabilir bilgisayar fareleri kadar küçük değil, ancak ortalama masaüstü bilgisayar oyuncu fareleri kadar da büyük değil.

MM710 piyasaya siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sürülmüş. Siyah versiyonun tüm tuşları siyahken, bizim incelediğimiz beyaz versiyonun sadece iskeleti beyaz. Yan tuşlar, DPI tuşu ve teker ise siyah renkte.

İnceleme yayınlandığında MM710 ilk olarak Zocco’s üzerinde ön siparişe açıldı.İnceleme yayınlandığında MM710 ilk olarak Zocco’s üzerinde ön siparişe açıldı.

Tasarım

MM710 şekil itibariyle pençe tipi tutuşa daha müsait gibi dursa da, avuç tipi tutuş da mümkün. Yanlarda başparmak veya serçe parmağınızı yaslamak için eğimli alan bulunmuyor. Bu alanlarda pürüzlü değil düz bir yüzey dokusu tercih edilmiş.

Sadece 55 gram ağırlığı ile ortalama bir oyuncu faresinin üçte biri ağırlığında olan MM710, bu hafifliğini bal peteği dokulu dış yapısına borçlu. Kasada plastik malzeme kullanılmış olsa da yapısal olarak hayli sağlam. Sağından solundan ve yukarıdan bastırdığınızda esneme yapmıyor. Çünkü farenin içine yatay ve dikey destek noktaları konulmuş. Sözünü ettiğimiz doku farenin tuşları hariç hemen her tarafında kullanılmış.

Bu hafiflik kullanımda büyük rahatlık sağlıyor. Karpal tünel sendromu gibi bir rahatsızlığınız varsa veya uzun süre bilgisayar başında çalışma sebepli bilek ağrısı çekiyorsanız, hafifliği sebebiyle kullanması ideal bir fare diyebiliriz. Ayrıca oyunlarda fare hareketlerinize çeviklik ve hız da katıyor.

Bu iskeletin fark ettiğimiz bir diğer özelliği de, sık ve çabuk terleyen avuçlara sahip oyuncular için de ideal oluşu. Avucunuzun altı hava aldığı için kapalı farelere oranla daha rahat hissettiriyor. Hatta hobi elektroniğinden biraz anlayan ve modifikasyonu seven biriyseniz, farenin içine minik bir fan takarak olayı bir adım ileriye bile taşıyabilirsiniz.

Zayıf Noktalar

Farenin görebildiğimiz iki olası zayıf noktası var. Sinirlendiğinde hıncını fare ve klavyesinden alanlar için, bu farenin her tarafı kapalı modellere göre biraz daha narin olması sebebiyle kırma ihtimali artıyor.

İkinci zayıf nokta ise sıvı dökülmesi tehlikesi. Cooler Master farenin dışında sıvı itici kaplama kullandığını belirtse de, büyük hacimde sıvı dökülmelerine karşı bunun bir faydası olmayacaktır. Bilgisayar başında yemek yiyorsanız içeceğinizi fareden uzak tutmanızda fayda var.

Dış iskeletindeki sıra dışı özelliklere ek olarak MM710, modern bir fareden beklediğiniz hemen her özelliği sahip görünüyor. Bunlar arasında 16.000 DPI yüksek çözünürlüklü PixArt PMW 3389 sensorü, 20 milyon tıklama ömürlü omron anahtarları, makro atama imkanı, çeşitli kullanıcı profilleri ve geniş ayar seçeneği sunan yazılım desteği de sayılabilir.

Kullanım Rahatlığı

Aynı hafiflikten farenin kablosu da nasibini almış. Oldukça yumuşak ve hafif bir doku kullanılan kablo, fareyi hareket ettirdiğinizde size engel oluşturmuyor ve bir miktar esniyor. Fareye bağlandığı uç da bir miktar sağa ve sola esniyor.

Cooler Master bu farenin sağ ve sol el uyumlu şekle sahip olduğunu belirtiyor. Ancak fare üzerindeki yan tuşların sadece sağ el ile uyumlu olduğunu görüyoruz. Bu sebeple solaklar için o kadar da ideal bir kullanım sunmayacaktır.

Fare tekeri sert dönüyor ve dikkatimizi çeken bir unsur da tekerin yüksekliği oldu. Ortalama farelerde teker sağ ve sol tık tuşundan 2-3mm yüksekte dururken bu farede 5-6mm kadar yüksekte. Parmağınızı yana kaydırarak tekerin üzerine çıkaramıyorsunuz. Parmağınızı yukarıya kaldırmanız gerekiyor.

Farenin üzerinde toplam 6 tuş olduğunu görüyoruz. Sağ tarafta baş parmağınızla bastığınız 2 tuş var. Bunun yanında varsayılan 7 DPI seviyesi arasında geçiş yapan orta tuş, teker tuşu, sağ ve sol tıklama tuşları mevcut.

Fare ayaklarının kayma performansını oldukça beğendik. Bunda fare ayaklarında kullanılan materyal kadar, ayakların fareye oranla büyük tutulmasının da payı var.

Sonuç Değerlendirmesi

Cooler Master MM710, hafif ve bol havalandırma sunan dış yapısı kadar, tüy kadar hafif kablosuyla da dikkat çekiyor. Sağlık problemleri olanlar için olduğu kadar, reflekslerini hızlandırmak isteyenlere de yeni olanaklar sunan bir fare. Ancak hor kullanmamak ve normalden biraz daha titiz davranmayı gerektiriyor. 300 TL civarı satış fiyatına sahip olmasını beklediğimiz MM710’ın fare pazarına farklılık ve yenilik getirdiğini söyleyebiliriz.