Anasayfa Haber Ubuntu 19.10 Eoan Ermine Çıktı

Ubuntu 19.10 Eoan Ermine Çıktı

Ubuntu 19.10 Eoan Ermine

GNOME 3.34, ZFS ve Linux çekirdeği 5.3 ile gelen Ubuntu 19.10 Eoan Ermine yayınlandı.

Canonical tarafından Ubuntu 19.10 Eoan Ermine duyuruldu. Yeni sürüm, LTS dışındaki tüm sürümlerde olduğu gibi 9 ay boyunca desteklenecek ve Nisan 2020 tarihindeki bir sonraki LTS güncellemesinden önceki son sürüm olacak.

Bu sürüm ile birlikte yazılımın çekirdek bileşenleri de güncelleniyor. Bunların başında ise 3.34 sürümüne yükselen GNOME geliyor. Kullanıcılar ayrıca, deneysel özellik olarak kök dosya sisteminde ZFS kullanabiliyor.

19.10 güncellemesi ayrıca Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio ve Xubuntu için de gelmiş durumda. Bunlardan her birisinin özel ihtiyaçlar için farklı masaüstü ortamları sağladığını not olarak düşelim.

GNOME 3.34 ve ZFS desteğinin yanı sıra Ubuntu 19.10, Linux çekirdeği 5.3 ile geliyor. Bu sayede yeni donanımlar için de destek sağlanıyor. Eğer modern donanımlar kullanıyorsanız ve Ubuntu’nun bileşenleri tanıması konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, yeni çekirdek derdinize derman olabilir.

Ubuntu internet sitesinden istediğiniz ISO dosyasını indirerek kurulumu kolayca gerçekleştirme olanağına sahipsiniz. İndirdiğiniz ISO dosyasını bir DVD veya USB’ye yazdırdıktan sonra kuruluma başlamanız mümkün.

İlginizi çekebilir: Dikkatinizi Çekecek 5 Linux Dağıtımı