Anasayfa Haber Samsung Özel CPU Tasarımı İşine Son Veriyor

Samsung Özel CPU Tasarımı İşine Son Veriyor

Samsung Özel CPU

Samsung özel CPU tasarımı ile uğraşmayı bir kenara bırakarak Samsung Exynos çipsetlerde değişikliğe gidiyor.

Samsung Exynos çipsetler için yeni bir dönem başlıyor desek sanırız yanlış olmayacaktır. 2016 yılında tanıtılan Galaxy S7 serisine gücünü veren Exynos 8890 çipsetinden beri kendi tasarladığı Mongoose CPU çekirdekleri ile yoluna devam eden Samsung özel CPU tasarım grubunu kapatmayı planlıyor.

Departman Exynos 9110, 9810 ve 9820 gibi mobil çipsetlerin tasarımı ile biliniyor. Artık Samsung mobil cihazlar için özel Exynos çipsetlerin geliştirilmesi konusu da değişim gösterecek. Şirket kendi işlemci çekirdeklerini tasarlamak yerine ARM v8 komut seti tabanlı referans ARM A7x serisi işlemcileri kullanacak. Yüksek performanslı iş yükleri içinse A76 veya A77 seçilecek gibi gözüküyor.

Şu an için yeni nesil mobil cihazlarda yer alması beklenilen Exynos 9830 çipset gibi yeni işlemciler içerisinde hangi çekirdekleri göreceğimiz merak konusu. Referans ARM Cortex-A77 kullanılabileceği iddiaları ise ağır basıyor. Yeni duyurulan Exynos 990 gibi çiplerde ise özel CPU çekirdeği yer alacak. Yeni Exynos çipsetlerin tüm gelecekteki revizyonları ise ARM lisansı kullanacak.

Şirket bölge bazında yine Qualcomm Snapdragon ve Exynos işlemci seçenekleri sunmaya da devam edecek.

İlginizi çekebilir: Samsung Exynos 990 Duyuruldu