Anasayfa Makale WhatsApp Web Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

WhatsApp Web Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Chrome ya da Firefox için çok basit bir uzantı ve tema desteğiyle WhatsApp Web’i karanlık modda kullanabilmek mümkün.

Facebook, Twitter ve Instagram başta olmak üzere birçok uygulama karanlık mod özelliği kazandı. Temelde göz yorgunluğunu hafifletmeyi amaçlayan bu sistem, bir yandan OLED ekranlı akıllı telefonlarda da batarya tasarrufu sağlıyor.

Windows 10, macOS, Android ve iOS İçin Karanlık Mod Nasıl Kapatılır?

Elbette göz yorgunluğu kısmı masaüstü tarafı için de geçerli. Ekrandan yayılan bembeyaz ışık gözleri belirli süre sonrasında aşırı rahatsız edebiliyor. Üstelik bununla beraber göz yorgunluğu da artıyor. Yayılan sanal mavi ışığın etkisinin üstüne bir de beyaz zeminli web siteleri ya da Word, Excel ve Powerpoint gibi yazılımlar çeşitli sağlık problemlerine yol açabiliyor. Bu yüzden mümkün olan her uygulamada belirli zaman dilimlerinde karanlık modu aktif etmekte yarar var.

Henüz WhatsApp Web sürümünde bu özellik yok. Fakat Google Chrome ve Firefox için geliştirilen eklentilerle WhatsApp Web de karanlık modda kullanılabiliyor.

Google Chrome’da WhatsApp Karanlık Moda Nasıl Geçilir?

Google Chrome için öncelikle Stylus uzantısını kurup ve bir de tema eklemesi yapmak gerekiyor. Kurulum oldukça basit.

Stylus’u kurduktan sonra sıra koyu WhatsApp temasına geliyor.

Bunu da ‘Install Style’ üzerinden indirip kurabilirsiniz. Chrome için işlem bu kadar basit. Firefox tercih edenlerin de yapması gerekenler epey kolay.

Firefox’ta WhatsApp Karanlık Moda Nasıl Geçilir?

Firefox için de yine Stylus uzantısı geçerli.

Stylus (Firefox Uzantıları)

Az önce Chrome’da olduğu gibi karanlık temayı yüklemek şart.

İşlemi gerçekleştirdikten sonra hem Google Chrome hem de Firefox’u kapatıp açmaya bile gerek kalmıyor.

Hızlı bir testin ardından web tabanlı karanlık modun aslında gün ışığında değil de karanlık ortamlardaki kullanımının başarılı olduğu söylenebilir. Ayrıca Stylus uzantısının en iyi yanı, tek tuşla karanlık mod ve standart mod arasında geçiş yapılabiliyor olması. Web tarayıcının sağ üst köşesine yerleşen S simgesine tıkladığınızda aslında iki mod arasında hızlıca geçiş yapabilirsiniz.