Anasayfa Haber SpaceX Crew Dragon Statik Ateşleme Testleri Başarıyla Tamamlandı

SpaceX Crew Dragon Statik Ateşleme Testleri Başarıyla Tamamlandı

SpaceX Crew Dragon Statik Ateşleme Testleri

SpaceX Crew Dragon statik ateşleme testlerinin başarısı ticari mürettebat programı için ilerleme sağladı.

NASA ticari mürettebat programı son aylarda ilerleme kaydetmiş durumda. Ekim ayında NASA yöneticisi Jim Bridenstine ve SpaceX kurucusu Elon Musk bir araya gelmişti. Bu toplantıda ticari mürettebat programı ve iki şirketin ileriye dönük planları konuşulmuştu.

14 Kasım’da ise SpaceX Crew Dragon statik ateşleme motoru testleri sorunsuz olarak tamamlandı. Bu gelişme sonrasında SpaceX ve NASA ekipleri test verilerini incelemeye ve Crew Dragon’un uçuş esnasındaki fırlatma kaçış yeteneklerinin gösterimi için çalışmaya başladığı belirtiliyor.

Bu anlamda ticari mürettebat programı için haberlerin iyi olduğu ifade ediliyor. Malum, Nisan ayındaki testlerde bir patlama olmuş ve kapsül hasar görmüştü. NASA bu başarısızlığa tutuşan titanyum sıvı itici gaz parçasının sebep olduğunu tespit etmiş. Bundan hareketle de yüksek akışlı helyum basınçlandırma sistemindeki bileşenler yeniden tasarlanmış. Bu testin başarısı mühendislerin sorunu çözdüğünün bir kanıtı diyebiliriz.

Toplanan verilerin analizi sonrasında mürettebatın acil durumlarda uzay aracından kaçmasına yardımcı olacak uçuş içi iptal testi için hazır olunacak.

İlginizi çekebilir: Astronotlar Uzayda Kurabiye Pişirecek