Anasayfa Haber Elon Musk, Nöroteknolojinin Otizm ve Şizofreniye Çözüm Olacağını Düşünüyor

Elon Musk, Nöroteknolojinin Otizm ve Şizofreniye Çözüm Olacağını Düşünüyor

Elon Musk, otizm ve şizofreni hakkında yaptığı açıklamalar ile hem sağlık örgütlerinin hem de kamuoyunun gündemine oturdu. Musk, Neuralink’in şizofreni ve otizmi çözebileceğini açıkladı.

Lex Friedman’ın Salı günü yayınlanan Yapay Zeka Podcast‘inde konuşan Musk, Neuralink için hedeflenen bir uygulamadan bahsetti. Bu yeni uygulamaya göre, kişinin beynine monte edilebilir bir yapay zeka özellikli yonga geliştirilerek, beyin aktivitesini kaydedilebilecek ve hücreler istenilen şekilde uyarılabilecek.

Hedeflenen uygulama hakkında Musk, “Neuralink’in ilk başta beyinle ilgili birçok hastalığı çözeceğini düşünüyorum. Otizmden şizofreniye ve hatta hafıza kaybına kadar birçok şeye çözüm olabilir. Örneğin herkes belli bir yaşa geldiğinde hafıza kaybı yaşıyor. Ebeveynler çocuklarının isimlerini ve bu tür şeyleri hatırlayamıyor” dedi.

Soru işaretleri bıraktı

Elon Musk’ın açıklamaları insanlarda şüphe uyandırdı. Tam olarak neyi kastettiği anlaşılamayan Musk’ın söylemleri ile Dünya Sağlık Örgütleri’nin otizm ve şizofreni hakkında tanımları karşı karşıya geldi.

İngiltere’nin Ulusal Otistik Derneği resmi sayfasında, “Otizm bir hastalık veya hastalık değildir ve olamaz. Otistik olmak kimliğin temel bir yönüdür” şeklinde bir tanım yer alırken; Şizofreni ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından ileri derecede davranış bozukluğu olarak kayda geçmiş durumda.

Neuralink ses getirmeye devam ediyor

Nöralink çip

Şirket, Temmuz ayında bir beyin yongası için tasarım hazırladığını da duyurmuştu. Musk, Podcast programında beynin veya omuriliğin aldığı kritik hasarları çözebileceği bu tasarım için de açıklama yaptı. Tasarım şimdilik maymunlar üzerinde test ediliyor.

“Neuralink, dijital süper zekayla ilişkilendirilen varoluşsal riski çözmeyi amaçlıyor. Dijital bir süper bilgisayardan daha akıllı olamayacağız, bu nedenle, onları yenemezseniz, onlara katılın.”

İlginizi çekebilir: En Sık Karşılaşılan Google Play Hataları Ve Çözümleri