Anasayfa Mobil Huawei Watch GT 2 İncelemesi

Huawei Watch GT 2 İncelemesi

Huawei Watch GT 2 ile beraber, Huawei’nin sevilen akıllı saat modeli başta arama cevaplama ve müzik dinleme gibi yepyeni özellikler kazandı.

Huawei Watch GT 2 uzun batarya ömrü, paslanmaz çelik kasa malzemesi, detaylı uyku ve egzersiz takibi, arama cevaplayabilme, hep açık ekran ve müzik dinleme gibi özellikleriyle ön plana çıkan bir akıllı saat.

Huawei Watch GT 2’de şirketin kendi geliştirmiş olduğu LiteOS işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemi özellikle egzersiz takibinde çok iyi işler çıkarıyor. GT 2 birçok yeni özellik ile gelirken bu özelliklerin başında batarya ömrü bulunuyor. Eğer akıllı saatleri sık sık şarj etmek zorunda olmak sizin için bir sorun değilse bu önemli bir özellik gibi görünmeyebilir. Ama son derece detaylı ve düzenli uyku takibi almak ve akıllı saatin şarjını düşünmeden kolunuzda taşımak önemli kazanımlar. Watch GT 2 de bunu kesinlikle sağlayabiliyor.

GT 2’nin 42 ve 46 mm olmak üzere iki farklı modeli bulunuyor. Bizim incelediğimiz 46 mm model 41 gram ağırlığa sahip ve normal kullanımda 14 günlük batarya ömrü sunuyor. 42 mm model ise 29 gram ağırlığına ve bir haftalık batarya ömrü sunuyor.

Huawei Watch GT 2 ilk versiyonla benzer tasarım anlayışına sahip ama arada bazı önemli farklar bulunuyor. Bu farkların başında kadranı çevreleyen çerçeve geliyor. Daha önce saat ekranının üzerine yükselen çerçeve gitmiş, yerine daha ince bir çerçeve gelmiş. Böylece cam koruması saatin çelik kısmına kadar devam edebilmiş. Huawei’nin yeni akıllı saati 46’ya 46 mm ölçüleriyle geliyor ve klasik saat tasarımını koruyor. Kalınlığı ise 10.7 mm. Heybetli görünüyor ve zaten amaç bu. Hatta Always On Display çözümü de buna hizmet ediyor.

Bu akıllı saatin en ilginç yanlarından biri gerçekten klasik bir saat gibi davranmaya çalışması. Özellikle akıllı saat konseptine tam olarak alışamamış ve klasik saat kullanmayı sevenler için önemli bir eğilim diyebilirim. Saat kordonları standart pin mekanizmasına sahip. Bu sayede 22 mm’lik herhangi bir saat kordonunu Watch GT 2 ile kullanabiliyorsunuz.

Kasanın sağ tarafında güç tuşu ve fonksiyon tuşu yer alıyor. Kasanın altına ise kalp sensörü ve iki adet pin bulunuyor. Bu pinler yardımı ile GT 2’yi şarj edebiliyorsunuz.

Huawei Watch GT 2 Ekran

Ekran 1.39 inç boyutunda 454 x 454 AMOLED panel kullanıyor. Son derece geniş bir ekran ve iyi çözünürlük sağlanıyor. OLED ekran panellerinin akıllı saatler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu iş sadece batarya ömrü ile alakalı değil, aynı zamanda çerçevenin nerede bittiği, kadran kalitesi ve renk açısından önemli. Hep Açık Ekran özelliği kullanılıyor ama diğer akıllı saatlerden biraz farklı. Ayarlar, Ekran ve Gelişmiş menüsüne geldiğinizde burada Hep açık ekranı aktif edebiliyorsunuz. Kırmızı, Yeşil ve Beyaz seçenekleri ve dijital analık seçimi veriliyor. Bu özellik aktifken saatin pil ömrü yarıya düşüyor.

Huawei Watch GT 2 – LiteOS

LiteOS Huawei’nin kendi üretmiş olduğu ve GT ile beraber çok iyi pil ömrü verebilmek adına geliştirilmiş bir işletim sistemi. Bu işletim sistemi kullanıcılar için belli avantajlar sunuyor. WearOS dışarıda tutulduğu için Google Play Store ile beraber gelen Google Haritalar gibi uygulamalar bu saatte yer almıyor. Yine de LiteOS ile beraber işinize yarayacak onlarca uygulama saate yüklü olarak geliyor.

Pusula, uyku, stres, nefes, Müzik ve daha birçok uygulama saatte yüklü durumda. Bu uygulamaları Huawei Health üzerinden de gözlemleyebilirsiniz.

  • İki yeni özellik: Müzik çalma ve çağrı cevaplama. Cihazda hoparlör ve mikrofon desteği sunuluyor.
  • Watch 128 MB dahili depolama alanına sahipti bu yüzden müzikleri bu saat üzerinden çalmak biraz hayaldi ama artık 4 GB depolama alanına sahibiz. Bu sayede müzik uygulamasına 2 GB’ye kadar müziklerinizi atabilir, kablosuz kulaklıkla antremanlarınız sırasında dinleyebilirsiniz.
  • Bildirimler ekrana düşüyor ama bunları cevaplamak için yine telefonunuzu kullanmanız gerekiyor

Huawei Watch GT 2 – Huawei Health

  • Huawei Watch GT 2 hem Android hem de iOS cihazlarla uyumlu. Saati Bluetooth üzerinden uygulamaya bağlıyor ve kullanmaya başlıyorsunuz. İşleştirme işlemi iki platformda da son basit ve kolay.
  • Eğer düzenli antremanlar yapan biriyseniz Huawei Health, aradığınız her şeyi size sunuyor. Detaylı antreman ve egzersiz takibi, kalori durumları, antreman programları ve daha birçok detaya bu uygulama üzerinden erişebilirsiniz.
  • Ayrıca size verilen tüm detaylar ve analizler üç değer üzerinden değerlendiriliyor. En düşük, en yüksek ve ortalama. Bu takip açısından son derece önemli.
  • Uyku takibi ise benim için sektörde rakipsiz konumda.

Huawei Watch GT 2 – Batarya

Ve elbette, Huawei iki haftaya kadar pil ömrü vaat ediyor. Ben ortalama olarak, genel kullanım ile yaklaşık 10 gün görmeyi başardım. Çünkü Alway On Display özeliğini sürekli olarak aktif ettim. Yine de bir akıllı saat için tüm özellikler sonuna kadar açıkken 10 gün pil ömrü alabilmek harika bir özellik.

Sonuç olarak, Huawei Watch GT 2 önceki modelin üzerine yepyeni özellikler ekliyor ve başarısını sürdürmeye devam ediyor. Eğer klasik saat görünümünde akıllı özellikler dikkatinizi çekiyorsa Watch GT 2 tam size göre bir ürün.