Anasayfa Haber Android Kamera Açıkları Gözetlenmenize Sebep Olabilir

Android Kamera Açıkları Gözetlenmenize Sebep Olabilir

Checkmarx’taki araştırmacılar, Google ve Samsung da dahil olmak üzere birden fazla Android akıllı telefon üreticisinin kamera uygulamalarında endişe verici güvenlik açıklarını ortaya çıkardılar.

Checkmarx Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Pedro Umbelino, ekiplerinin araştırmaya Pixel 2 XL ve Pixel 3 cihazlarındaki Google Kamera uygulamasını inceleyerek başladığını açıkladı. Saldırganın, fotoğraf çekmek ve video kaydetmek için çeşitli uygulamalar kullanmasını sağlayacak izinler ile ilgili birçok güvenlik açığı bulundu.

Diğer bir konu ise, sızan kişinin depolanan fotoğraflara ve videolara erişmesi ve hatta bir kullanıcının yerini bulmasına yardımcı olan GPS verilerini toplayabilmesi. Umbelino, bu tekniğin Samsung’un Kamera uygulamasına da uygulandığını belirtti.

Umbelino, sorunun kamera uygulamasıyla sınırlı olmadığını ve bulguların Google’a bildirildiğini söyledi. Google ise yaptığı bir açıklamada, sorundan etkilenen Google cihazları için Google Kamera uygulamasına Play Store üzerinden bir güncelleme yayınlandığını bildirdi.

Bir kullanıcı telefonu kilitlendiğinde, ekran kapalıyken veya sesli aramalar sırasında bile izlenebilir. Güvenlik açıklarından korunmak için en son uygulama güncellemelerini yapmanızı tavsiye ediyoruz.