Anasayfa Haber Codemaster, Project CARS Geliştiricisini Satın Aldı

Codemaster, Project CARS Geliştiricisini Satın Aldı

Codemaster Project CARS

Project CARS geliştiricisi Slightly Mad Studios bundan böyle Codemasters çatısı altında.

Codemasters tarafından Project CARS adlı beğenilen yarış oyununu geliştiren Slightly Mad Studios 30 milyon dolar karşılığında satın alındı. Dirt, Grid ve Formula 1 oyunlarını geliştiren şirketin daha önce de 2016 yılında Driveclub oyununu geliştiren Evolution stüdyosunu bünyesine kattığını da hatırlatmak isteriz. Yani şirket yarış oyunları konusunda daha ileri gitmek için önemli bir hamle daha gerçekleştirmiş oldu.

2009 yılında kurulan Slightly Mad Studios yarış oyunları dünyasına ilk olarak Need for Speed: Shift ile giriş yapmıştı ve hatta devam oyununda da çalışmıştı. Öte yandan, geliştiricinin ortaya koyduğu gerçekçi ve zorlu olan simülatör benzeri oynanış Hot Pursuit, Undeground ve Most Wanted gibi oyunlar sonrasında hayran kitlesini pek memnun etmemişti.

Daha sonra stüdyo ilk orijinal yarış oyunu olan Project CARS, nam-ı diğer Community Assisted Racing Simulator (Topluluk Destekli Yarış Simülatörü) ile büyük ses getirmişti. Kitlesel fonlama ile geliştirilen oyun, 2015 yılında piyasaya çıkmıştı. Devam oyunu ise 2017 sonlarında gelmişti. Slightly Mad Studios’un bu yılın başlarında Mad Box adlı oldukça güçlü bir konsol için planlarını duyurduğunu da not olarak düşelim. Öte yandan, Codemasters alımı sonrası bu konsolun gelme ihtimalini düşük olarak görebiliriz.

Codemasters, Slightly Mad Studios’u bünyesine katarak hem Project CARS markasını hem de 700 kişiden oluşan ekibi de çatısı altına toplamış durumda. Project CARS için de çalışmaların sürdüğü ve hazır olduğunda yeni yayıncısı ile piyasaya çıkacağı ifade ediliyor.